Akıllı telefonlar, taşınabilir bilgisayarlar, drone türü cihazlar, giyilebilir teknolojiler gibi günümüzün en son teknolojilerinin ortak sorunu olan pil ömrüne Toyota’dan alternatif bir çözüm geliyor. Çözüm magnezyum!
Magnezyum piller lityumdan daha verimli!
Toyota, yayınladığı bir video ile enerji depolama bölümü mühendislerinin açıklamalarına yer verdi. Japonya merkezli firma, ilk etapta kendi elektrikli otomobillerinde kullanmak üzere yeni bir pil teknolojisi üzerinde çalışıyor. Günümüzün en yaygın hatta lider pil teknolojisi olan lityum pillere önemli bir alternatif geliyor. Bu alternatif lityum yerine magnezyum bazlı çalışıyor.


Kuzey Amerika’da bulunan Toyota Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen magnezyum pillerin sıradan lityum pillere göre çok daha yoğun bir enerjiyi depolayabildiğine vurgu yapılıyor. Rakam oldukça dikkat çekici. Beklenti 8 ile 12 kat arasında daha verimli bir teknolojisi. Yani aynı boyuttaki lityum ve magnezyum pil arasında 12 kata kadar bir fark olabilecek. Bu çok daha verimli bir teknoloji olduğu anlamına geliyor.
Teknolojinin temeli magnezyum iyonlarına dayandırılıyor. Magnezyum iyonlarının çok daha yüksek kapasite taşıyabildiğinden bahsediliyor.

iPhone 7 boyutları iPhone 6s ile aynı olacak!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr