Trabzonspor'un Kayserispor'u 2-1 yendiği karşılaşma sonrası saha içinde gerginlikler yaşandı. Konuk ekibin teknik direktörü Tolunay Kafkas sahaya girerek hakem İlker Meral'e sert tonda bir şeyler söyledi. Kafkas, basın toplantısında hakem Meral ile aralarında yaşanan olayları anlattı. İlker Meral'i sert sözlerle eleştiren Kafkas, şunları söyledi:

"ERKEK GİBİ MÜCADELEMİZİ VERDİK"
"Bu arkadaşla (İlker Meral) ilgili şöyle bir sıkıntı var. İçeriye girerken yöneticilere ağızlı falan bir şeyler konuşmuş. 'İşine bak' falan demiş. İşimize bakarız da; sen nesin, nasıl konuşuyorsun? Böyle şey olmaz. Bunlar olacak şey değil. Sen önce maçı kötü yönet, sonra böyle konuş. MHK'ya sesleniyorum, bunları kabul etmiyoruz. Erkek gibi mücadelemizi verdik.

Sen aynı şeyi başka yerde bu şekilde söyleyebilir misin? Söyleyemediğin şeyi burada da söylemeyeceksin. Bizim yöneticilerimize, yardımcı antrenörlere bu şekilde konuşmayacaksın. Hiç sorun yok, yine söylüyorum Trabzonspor'un haklı bir galibiyeti vardır, tebrik ediyorum, buna gölge düşürmek için söylemiyorum ama çok dikkatli olmak lazım.

"KÜME DÜŞMEK ŞEREFSİZLİK DEĞİL"
Hem üstlerde hem altlarda insanlar büyük emek sarf ediyorlar. Doğru işler yapmak lazım. Bir takımın şampiyon olması kahramanlık değildir, küme düşmek de şerefsizlik falan değildir. Biz adam gibi bir iş yapıyoruz ve yaptığımız her işin arkasında durabilecek hem yüreğimiz, hem cesaretimiz var. Yeter ki işler doğru olsun. Türk futbolunun ilerlemesi ve gelişmesi için söylüyorum, kendime bir çıkar sağlamak için söylemiyorum. Kim iyiyse o kazanacak, yan etkiler olmayacak bu işin içerisinde."

"2-0'DAN MAÇI ÇEVİRMEK KOLAY DEĞİLDİ"
Tolunay Kafkas, 2-1 kaybettikleri maçla ilgili olarak da şu değerlendirmeyi yaptı:
"Oynadığımız son maçlarda skor alamamamıza rağmen çok üstün bir oyun sergiliyorduk. Bu kez çok istediğimiz gibi başlayamadık ama oyunun kontrolünü ele aldık. Penaltı pozisyonunu bulduk, onu gole çevirebilseydik belki oyun çok farklı yerlere gidebilirdi. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Daha sonra maalesef oyunun kontrolünü hiç beklemediğimiz şekilde kaybettik ve 2-0 geriye düştük. Böyle takımlar karşısında 2-0 dan sonra oyunu geri çevirmek kolay olmuyor. İkinci yarı oyunu çok fazla forse ettik, risk aldık, maçı berabere bitireceğimiz pozisyonlar da bulduk ama değerlendiremedik. Trabzonspor'un haklı galibiyetini tebrik ediyorum."

Kafkas, karşılaşmada kolu kırılan Samba Sow ile ilgili olarak da "Bizim için önemli oyuncuydu, maçın önüne geçti. O konuda da üzgünüz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr