Beşiktaş’ın yıldız oyuncusu Tolgay Arslan, geçtiğimiz sezon yaşadıkları şampiyonluktan takımdaki geleceğine kadar önemli açıklamalarda bulundu.

2014/2015 sezonunun devre arasında Hamburg’dan Beşiktaş’a transfer olan Tolgay Arslan, Almanya basınına siyah beyazlı takımdaki günleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tatilini özel bir antrenör yardımıyla Hamburg’da antrenman yaparak geçirdiğini belirten 25 yaşındaki oyuncu, “Geçtiğimiz sezon sol dizimden bir sakatlık geçirdim ancak ligin son haftalarında %100 hazır oldum ve 7 maçta forma giyebildim. Şu anda birçok takım arkadaşım Türkiye’de tatilini yapıyor. 7 yıl aranın ardından şampiyon olduğumuz için şu anda orada kral gibiyiz.” ifadelerini kullandı.

Türk basınında yer alan Fenerbahçe’nin kendisiyle ilgilendiği ve transfer iddiaları hakkında da konuşan Tolgay Arslan, “Beşiktaş çok büyük bir kulüp ve orada forma giymekten mutluyum. Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağım için her futbolcu gibi ben de çok heyecanlıyım. Ancak tabii ki futbolda gelecekte neler olacağını hiçbir zaman bilemezsiniz.” şeklinde konuştu.

Son olarak Istanbul’da yaşanan terör saldırıları ve eski takımı Hamburg hakkında da konuşan Tolgay, “İstanbul’da şu anda bu tarz durumlara karşı geniş güvenlik önlemleri alınmış durumda. Ancak biz takım içinde bunları çok fazla konuşmuyoruz ve işimize odaklanıyoruz. Türk televizyonları neredeyse bütün büyük liglerin maçlarını yayınlıyor. Evde olduğum zamanlarda Hamburg’un ve diğer Bundesliga takımlarının maçların izliyorum. Labbadia çok iyi bir teknik direktör. Ancak takımın geçen sezon ligi 10. sırada bitirmesinin abartılmamasın gerektiğin düşünüyorum. Çünkü Hamburg bundan çok daha büyük bir takım.” açıklamasında bulundu.

2015/2016 sezonun yaz hazırlık kampında sol dizinden sakatlık geçiren Tolgay Arslan, devre arasına kadar takımdan ayrı kalmıştı. Sezonun son maçlarında sakatlığın ardından forma şansı bulmaya başlayan 25 yaşındaki oyuncu, takımıyla çıktığı 7 maçta rakip takım ağlarını sarsamazken 1 kez takım arkadaşını golle buluşturdu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr