Beşiktaş’ın orta sahadaki yıldızlarından Tolgay Arslan, ay-yıldızlı formayı giymek için elinden geleni yapıyor.

U21 ve U20 kategorisinde Almanya forması giydiği dönemde, milli takım tercihini Türkiye’den yana kullanmayan Tolgay ikinci kez FIFA’ya başvurdu.

FIFA’dan daha önce olumsuz yanıt alan başarılı futbolcu, Almanya Futbol Federasyonu ile görüşerek bu konuda anlayış beklediğini bildirdi. Almanlar, Tolgay’a gerekli izni vererek serbest bıraktığı bildirildi.

Almanya’daki avukatlarıyla temasa geçerek, FIFA’ya ikinci kez resmi başvuruda bulunan Tolgay Arslan’ın bu kez umutlu olduğu öğrenildi.

Beşiktaş’tan, A Milli Takım’a giden arkadaşlarına gıptayla bakan 25 yaşındaki futbolcunun, “Almanya alt yapısında forma giyerken çevremin de etkisiyle böyle bir karar aldım. Keşke o zamanlarda Türkiye’yi seçseydim. Kuralları tam olarak bilmiyordum. Çok büyük bir hata yaptım. Benim gibi iki ülke arasında kalmış ve milli formayı giyemeyen oyunculara FIFA kolaylık göstermeli” diye konuştuğu öğrenildi.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAK

FIFA’dan bu ay içinde müjdeli haber bekleyen Tolgay Arslan yine olumsuz cevap gelirse hukuk mücadelesini bırakmayacak. Başarılı futbolcu, avukatları ile görüştükten sonra büyük olasılıkla Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin (CAS) yolunu tutacak. (Milliyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr