CHP Milletvekili Fikri Sağlar, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM'ne bir soru önergesi verdi. Sağlar, verdiği soru önergesinde; İran'a karşı uygulanan ABD ambargosunu delme, banka sahteciliği yapma ve kara para aklama suçlamaları ile ABD'de tutuklanan Reza Zarrab'ın yaptığı iddia edilen bağışları sordu.

Rıza Sarraf'ın kefalet dilekçesinde, TOGEMDER'e yaptığını iddia ettiği yüklü bağışların tarih tarih belgeleri ile sıralandığını belirten Sağlar, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:
* 9 Mayıs'ta Reza Zarrab'ın dilekçesi ve ekleri hakim Richard Berman'a sunulmuş ve basına da yansımıştır. Bu 22 sayfalık dilekçede Rıza Sarraf mahkemeye ne kadar hayırsever bir iş adamı olduğunu ispat ve kefalet talebinin kabulü için Türkiye'de bağış yaptığı dernek ve kişi isimlerine de yer vermiştir. Bu listede sıkça yer alan TOGEMDER'e 17 Aralık ve sonrasında 2.5 milyon dolar civarında 'bağış' gönderdiğini iddia etmiştir. Ancak derneğin bağışçılar listesindeki 200 kişi arasında Reza Zarrab'ın adı yoktur. Rıza Sarraf'ın kefalet dilekçesinde açıkça anlattığı bağışlar doğru mudur?

* Rıza Sarraf'ın kefalet dilekçesinde ismi geçen TOGEMDER'e Rıza Sarraf tarafından bağış yapılmış mıdır?

* Reza Zarrab'ın kefalet dilekçesinde tarih tarih anlattığı bağışlar doğru ise, TOGEMDER'in bağışçılar listesinde Rıza Sarraf'ın adı neden geçmemiştir?

* TOGEMDER'in son hangi kurum ya da kuruluş tarafından denetlenmiştir? TOGEMDER'in banka hesapları kontrol edilmiş midir?"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr