Hisarcıklıoğlu, TOBB'un 72. Genel Kurulu'nun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun laiklik tartışmaları konusunda TOBB'un tavrını eleştirmesi ve muhalefet görevinin sadece CHP'ye yüklenmemesi gerektiğine yönelik ifadelerinin hatırlatılması üzerine Hisarcıklıoğlu, TOBB'un bir meslek kuruluşu olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

Hiçbir zaman siyasi parti gibi davranma hevesi içinde olmadıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Geçmişte TOBB'un, antidemokratik girişimler içinde olmasını tasvip eden birisi değildim. Bu kapsamda '2002'de bütün siyasi partilere aynı yakınlıkta ve uzaklıkta duracağız' dedim. Sayın Kılıçdaroğlu bize muhalefet görevi yüklemek istiyor. Doğru, Türkiye'de bir ana muhalefet boşluğu var mı, var ama ana muhalefet boşluğunu doldurma görevi TOBB'un değil. Bizim böyle bir misyonumuz yok. Siyaset Meclis'te ve siyasi partilerde yapılır. Siyasetin yapılacağı yer burası (TOBB) değil. Burası ekonomik bir kuruluş. Böyle bakmak lazım. Siyasi boşluğu doldurma görevi bize ait değil, ana muhalefet partisine ait. Ana muhalefet partisinin görevini yapması lazım."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr