Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) yeni başkanı Emin Koramaz oldu. Koramaz, “TMMOB’ye kimse diz çöktüremedi. AKP de Saray da diz çöktüremeyecektir” dedi. TMMOB’nin 26-29 Mayıs 2016 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen 44. Olağan Genel Kurulu’nda seçilen yönetim kurulu dün ilk toplantısında görev dağılımı yaparak Yürütme Kurulu’nu belirledi.

TMMOB’nin yeni başkanı, eski Makina Mühendisleri Odası Başkanı da olan Emin Koramaz oldu. Züber Akgöl 2. başkan olarak belirlenirken, saymanlığa da Bahattin Şahin getirildi.

Yürütme kurulunun diğer üyeleri de şu isimlerden oluştu:

Cengiz Göltaş, Ekrem Poyraz, Kemal Zeki Taydaş, Ali Fahri Özten, Mehmet Besleme, Turhan Tuncer. Emin Koramaz Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, TMMOB’nin misyonu ve geleneksel çizgisinin mühendislikle, mimarlıkla, bilimle halkı buluşturmak olduğunu söyledi.

‘Saldırıları püskürttük’

TMMOB’nin tüm çalışmalarının halkın, ülkenin yararına olduğuna işaret eden Koramaz, “TMMOB’nin görevi ülkenin zararına gördüğü uygulamalara karşı çıkmaktır” dedi. İktidarın TMMOB’ye yönelik yasa değişikliği girişimlerini de değerlendiren Koramaz, “Geçmişte bu saldırıları püskürttük

. Bu dönemde de üyelerimizle, dost örgütlerle dayanışma içerisinde bu saldırıları boşa çıkaracağımıza inanıyorum. TMMOB’ye kimse diz çöktüremedi. AKP de Saray da diz çöktüremeyecektir” dedi. TMMOB’nin kamu kurumu niteliğinde bir örgütlenme olduğuna işaret eden Koramaz, anayasal kuruluş olan TMMOB’nin öncelikle kamu yararını savunma görevi bulunduğunu vurguladı.

Koramaz, AKP iktidarının “piyasacı” bir iktidar olduğunu, tüm kamusal kaynaların, doğal zenginliklerin, yaşam alanlarının sermaye kesimine aktarılması doğrultusunda politikalar yaptığını söyledi. TMMOB’nin rant ve talana karşı çıkışının tüm iktidar kesimlerini olduğu gibi AKP’yi de rahatsız ettiğini kaydeden Koramaz, “AKP ‘piyasacı anayasa’ istiyor. Baskıcı bir anayasa istiyor. Tek adam rejimi istiyor. Yasama, yürütmenin tüm görevlerini bir kişinin üzerinde toplayan, kısacası faşizm diyeceğimiz bir yapıyı anayasa değişikliği ile oluşturmaya çalışıyor. TMMOB geçmişte olduğu gibi bugün de üyeleri ve muhalefet kesimleriyle birlikte tüm bunlara karşı çıkmaya devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr