İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ile İstihbarat Şubesi ekiplerine, TKP-ML(Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist Hareketi)'nin İstanbul ve çeşitli illerde ses getirecek eylem hazırlığı içinde olduğuna yönelik ihbarlar geldi.

24 KİŞİ 3 AY FİZİKİ VE TEKNİK OLARAK TAKİP EDİLDİ

İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları çalışmalar kapsamında, örgüt üyesi olduğu öne sürülen 24 kişiyi yaklaşık 3 ay boyunca teknik ve fiziki takiple izledi. Şüphelilerin eyleme hazırlandığını tespit eden ekipler operasyon kararı aldı. TEM ekipleri, sabah saatlerinde Çevik Kuvvet, Özel Harekat, polis helikopteri ve ilçe ekiplerinin katılımıyla Esenyurt, Bahçelievler, Ataşehir, Kartal, Ümraniye, Sancaktepe, Çekmeköy ve Maltepe'de bulunan adreslere eşzamanlı baskın düzenledi.

ŞİFRELİ BELGELERE ULAŞILMAYA ÇALIŞILIYOR

TEM Özel Tim ekipleri, aralarında örgüt yöneticisi olduğu öne sürülen Dursun E., Soner D. ve Mehmet A.'nın da bulunduğu 24 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Adreslerde arama yapan ekipler, 4 tabanca, 2 av tüfeği, basılı örgütsel doküman, şifreli dijital doküman ile çok sayıda mermi ve fişek ele geçirdi. TEM Şube'de görevli bilişim uzmanlarının, ele geçirilen şifreli dokümanın içeriğine ulaşmaya çalıştığı öğrenildi.

 ŞÜPHELİLER SORGUYA ALINDI

Gözaltına alınan 24 şüpheli, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı. Şüphelilerin Emniyet'teki işlemleri devam ediyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr