Tiyatro gazetesinin düzenlediği 3. Anadolu Tiyatro Ödülleri dün akşam Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi’nde düzenlenen törenle sahiplerine sunuldu. Gecede “Tüm Zamanlar Tiyatro Haberi Ödülü”ne değer görülen gazetemiz Kültür Servisi muhabiri Ceren Çıplak da ödülünü Tiyatro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nazif Uslu’nun elinden aldı. Çıplak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugüne kadar izlediğim oyunlardan, yaptığım haberlerden bana ne süzüldü diye düşündüm ve şunu yazdım: ‘En tehlikeli iktidarlar gizli iktidarlardır. Bu bazen eşimiz, bazen patronumuz, bazen sevgilimiz, bazen babamız, bazen de kendimiz... Bu iktidarları kabullendiğimiz için büyük iktidarlar bizi istedikleri gibi yönetiyor. Sanat ise gizli iktidarları deşifre ediyor. Tiyatro insanın perdesini açıyor. Tiyatroya, sergiye gitmeyen yöneticilerin Türkiye adına karar alması ise en büyük talihsizliğimiz... Seçici Kurul’a teşekkür ediyor, tutuklu ve işsiz kalan meslektaşlarımızı selamlıyorum. Ödülümü, alanı gittikçe daraltılan kültür-sanat gazetecilerine adıyorum. Unutmadan! Kültür sanat muhabirliğine başladığımdan bu yana çok fırça yediğim Celal Üster’e de ayrıca teşekkür ederim.”

Gecede, “Kültür Sanat TV Programı Ödülü”ne değer program ve yayın kuruluşu bulunamadığı açıklandı. “Tiyatro Yazarı Ödülü” de Serkan Fırtına’ya sunuldu. Gecede, Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska Milevska’ya “Sanata Evet Ödülü”nü usta aktör Tamer Levent takdim etti.

‘Hayır’ vurgusu

Kavuk devri nedeniyle “En İyi Tiyatro Hareketi Ödülü”ne değer görülen ve turnede olduğu için geceye katılayan Ferhan Şensoy, “Kavuk, Ses Tiyatrosu’nu seviyor” mesajını gönderdi. “Emek Ödülü” alan usta ülke hep sanatçısından korktu” vurgusu yaptı. Usta oyuncu Yılmaz Gruda da gecede iki ödülü birden kucakladı. Ödül alan kurum ve sanatçıların pek çoğu “Sanata Evet” derken başkanlık referandumuna gönderme yaparak ödüllerinin de ‘Hayır’lara vesile olmasını dilediler.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr