İzmir'den Çanakkale yönüne giden H.D. (53) yönetimindeki 34 PA 0468 plakalı TIR, yolun sağ tarafındaki emniyet şeridinde bekleyen 35 AUK 41 plakalı otomobile sol yan tarafından çarptı. Bariyerler ile TIR arasında sıkışan otomobilin sürücüsü Gülperi Makinacı (33) ile yanındaki çocukları Samet Serkan Makinacı (14), İdal Makinacı (12), Eylül Makinacı (4) ile arkadaşı Kehribar Aslantürk (32) yaralandı.

İLK MÜDAHALE KORUMALAR VE GÜVENLİK GÜÇLERİNDEN

Yaralılara ilk müdahaleyi Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in yanı sıra Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Yargıtay daire başkanları, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ve zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin de katıldığı iftar yemeğinde protokolün güvenliğini sağlamak için bulunan korumalar, jandarma ve polis ekipleri yaptı.

Kazayı hafif yaralı atlatan otomobil sürücüsü dışındaki diğer dört yaralı daha sonra ambulansla Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. TIR ve otomobilde maddi hasar meydana gelirken, polis kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

GEÇEN YIL DA KAZADA YARALANMIŞLARDI

Torbalı'dan İzmir yönüne giden Süleyman Adıgüzel'ün (30) kullandığı 35 VFS 77 plakalı minibüs, 27 Ocak 2015 tarihinde, Menderes- İzmir- Aydın Karayolu Kısıkköy Mahallesi yakınlarında yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkıp, İbrahim Makinacı'nın (36) kullandığı 10 BCS 69 plakalı otomobille çarpmıştı. Kazaya aynı yönden gelen Fevzi Çelikkaya'nın (19) kullandığı 35 VRM 98 plakalı otomobil ile Kurtuluş Derin (34) idaresindeki 34 BE 3926 plakalı otomobil de karışmıştı. Kazada ağır yaralanan İbrahim Makinacı yaşamını yitirmiş, aynı otomobilde bulunan eşi Gülperi Makinacı ve çocukları İdal Makinacı Nurten Makinacı, Eylül Makinacı ve akrabaları Hanife Makinacı ile diğer araç sürücüleri Süleyman Adıgüzel, Fevzi Çelikkaya, Kurtuluş Derin yaralanmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr