THY’den yapılan duyuruda şöyle denildi: “Kazakistan’a seyahat edecek vizeli veya vizesiz umuma mahsus pasaporta sahip yolcularımızın Astana ve Almatı havalimanı varış salonundan 'immigration card' formu temin ederek doldurmaları gerekmektedir. Kart bilgileri doldurulduktan sonra pasaport kontrolü noktasına gidilerek pasaport ve ilgili kartlara giriş mührü uygulanmalıdır.

Yolcularımızın seyahat dönüşlerine kadar kartları saklamaları ve 5 günden fazla kalmaları durumunda ise mutlaka ilgili şehirdeki göçmenlik bürosuna kayıt yaptırmaları, kayıt belgesi ve 'immigration card' ile birlikte çıkışta yine polis kontrolünden geçmeleri önem arz etmektedir.

5 günden daha kısa kalacak yolcularımız için ayrıca bir kayıt yaptırma zorunluluğu yoktur ancak ülkeye giriş esnasında alınan 'immigration card' yine çıkışta pasaport polisine ibraz edilmelidir.

Belirtilen şartlara uymayan yolcularımızın pasaport polisi tarafından çıkışlarına izin verilmeyerek söz konusu yolcular mahkemeye sevk edilebilecek, akabinde uygun görülen idari ceza uygulanarak, belirli durumlarda 10 güne kadar hapis cezası verilebilecektir.

Detaylı bilgi için Türkiye Cumhuriyeti Astana Büyükelçiliği Konsolosluk Birimine 7/24 871 72704704 ve 0312 218 62 69 numaralarından ulaşabilirsiniz”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr