Bu sonucun ardından Darüşşafaka Doğuş 14. galibiyetini alırken, Galatasaray Odeabank 18. kez yenildi.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Pleiss ve Micov ile pota altında etkili olan Galatasaray Odeabank, 5. dakikayı 9-7 önde geçti. Mola dönüşü Daye ve Pleiss ikilisiyle farkı açan sarı-kırmızılılar, 8. dakikada 7 sayılık farka ulaştı: 9-16. Kalan bölümde Furkan Aldemir ve Moerman'ın sayılarıyla farkı eritmeye çalışan Darüşşafaka Doğuş karşısında konuk ekip, rakibinin öne geçmesine izin vermeyerek çeyreği 18-16 üstün tamamladı.

Maçın ikinci periyoduna Anderson ve Birkan Batuk'un basketleriyle başlayan ev sahibi takım, 13. dakikanın başında 21-20'lik skorla öne geçti. Skor üstünlüğünün sürekli el değiştirdiği bölümde Galatasaray Odeabank, Tyus ile Can Korkmaz'ın sayılarıyla 15. dakikada yeniden öne geçti: 27-30. İki takımın da savunma sertliğini artırdığı kalan bölümde Galatasaray Odeabank, Can Korkmaz ve Daye ile basketler bularak devreyi 39-37 önde kapattı.

Mücadelenin ikinci yarısına Wilbekin, Anderson ve Clyburn'ün skorer oyunuyla iyi başlayan Darüşşafaka Doğuş, Galatasaray Odeabank'ı yakalarken, 27. dakikada 10 sayılık (57-47) farka ulaştı. Kalan bölümde sarı-kırmızılılar Sinan Güler ve Micov'un basketleriyle farkı eritmeye çalışsa da Darüşşafaka Doğuş, Clyburn ile sayılar üreterek final periyoduna 61-52 üstün girdi.

Son çeyreğe savunma sertliğini artırarak başlayan sarı-kırmızılılar, 34. dakikada Micov'un serbest atıştan, Can Korkmaz'ın ise üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle farkı 2 sayıya indirdi: 61-59. Darüşşafaka Doğuş, rakibinin hücumda yaptığı top kayıplarını Wanamaker ve Clyburn ile iyi değerlendirerek son iki dakikaya girilirken farkı 7 sayıda (68-61) tuttu. Kalan bölümde Galatasaray Odeabank, Micov'un basketleriyle farkı eritmeye çalışsa da ev sahibi ekip Wanamaker ile skor üretmeye etti ve karşılaşmadan 73-67 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın en skorer ismi, Darüşşafaka Doğuş adına 22 sayı üreten Wanamaker olurken, Galatasaray Odebank'ta Micov'un 17 sayısı mağlubiyeti engellemedi.

Salon: Volkswagen Arena
Hakemler: Juan Carlos Garcia Gonzalez (İspanya), Ioannis Foufis (Yunanistan), Aare Halliko (Estonya)
Darüşşafaka Doğuş: Wilbekin 13, Wanamaker 22, Harangody 2, Clyburn 15, Zizic 2, Furkan Aldemir 2, Anderson 8, Bertans, Moerman 3, Birkan Batuk 6
Galatasaray Odeabank: Sinan Güler 5, Göksenin Köksal, Micov 17, Daye 11, Pleiss 8, Diebler 5, Fitipaldo, Tyus 4, Schilb 4, Ege Arar 4, Can Korkmaz 9, Preldzic
1. Periyot: 16-18
Devre: 37-39
3. Periyot: 61-52

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr