Türkiye Gazeteciler Sendikası, Özgür Gündem'in kapatılmasına ilişkin açıklama yaptı. TGS açıklamasında "Bu iktidar gazeteleri, televizyonları kapatarak, gazetecileri hapsederek sorunların çözülemeyeceğini artık görmeli" denildi.

Açıklama şöyle:

"15 temmuzdan sonra ilan edilen OHAL’de kapatılan 132. Medya kuruluşu Özgür Gündem oldu. Özgür Gündem yayın tarihi boyunca defalarca engellendi, bombalandı, yakıldı. Onlarca gazetecisi öldürüldü. En son 14 Nisan 1994'te mahkeme kararıyla kapatılan Özgür Gündem 17 yıl aradan sonra 4 Nisan 2011 tarihinde yeniden yayına başladı. Yayınlanan gazetelerin 486'sı hakkında dava açıldı ve gazete çalışanları toplam 147 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

Darbe girişimini fırsata çeviren AKP OHAL bahanesiyle tüm muhalif yayın organlarına yönelmiş durumda. 8. Sulh Ceza Hakimliği'nin kapatma kararı, operasyonların sadece FETÖ/PDY ile sınırlı kalmacağını gösterdi. TGS olarak darbe girişimi sonrasında AKP’nin bununla yetinmeyeceğini amaçlarının tek sesli bir medya yaratmak olduğunu her açıklamamızda dile getirdik. Bu iktidar gazeteleri, televizyonları kapatarak, gazetecileri hapsederek sorunların çözülemeyeceğini artık görmeli. Özgürlükler baskılanarak bugünlere geldik. Yasakçı zihniyet ve politikaların çözüm üretmek yerine krizleri derinleştirdiği ortadadır. Çatışmaları bitirmenin yolu daha çok özgürlük ve demokratik bir ortam tesis etmektir.

TGS olarak, halkın haber alma hakkını savunan tüm basın yayın organlarının, gazetecilerin yanında olduğumuzu belirtip Özgür Gündem ile dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr