TGC'nin mesajında “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti en kıdemli üyesi Basın Şeref Kartı sahibi, Altemur Kılıç’ı kaybettik. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet veren Altemur Kılıç’ı sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” denildi.

Kılıç’ın cenazesi 23 Ekim 2016 Pazar günü öğle namazının ardından Levent Camisi’nden alınarak Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

ALTEMUR KILIÇ KİMDİR?

Ankara’da doğdu. Robert College’de okudu. New York’ta New School For Social Research’te Siyasal Bilgiler bölümünü bitirdi ve Master diploması aldı.

Gazeteciliğe 1944 yılında Tasvir-i Efkar gazetesinde başladı. Vatan, Milliyet, Gün, Hür Vatan, Türkiye gazetelerinde ve Devir dergisinde muhabir, sekreter, Yazıİşleri Müdürü ve köşe yazarı olarak görev yaptı. Associated Press Ajansı’nda redaktörlük ve Ankara muhabirliği, Milliyet yayınlarında Genel Müdürlük yaptı. 1949 -1951 yılları arasında, New York’ta Birleşmiş Milletler Teşkilatı Sekreteryası Enformasyon Bölümünde çalıştı. 1967 ile 1969 yılları arasında New York B.M. UNICEF teşkilatının Radyo TV bölümünün başına geçti. Aynı teşkilatın Avrupa bürosunda enformasyon bölümünü yönetti. 1954 -1959 yılları arasında Washington’da Türkiye Büyük Elçiliği Basın Ateşeliği, 1959-1960 ve 1969-1972 yılları arasında Başbakanlık Basın Yayın ve Turizm Genel Müdürlüğü, 1963’te Turizm ve Tanıtma Bakanlığı Radyo ve TV’den sorumlu bakanlık baş müşavirliği yaptı. 1964 -1967 yılları arasında Bonn ve Washington’da Büyük Elçilik Basın Müşaviri olarak görev aldı.
1975 yılında Orta Elçi payesi ile New York’ta Birleşmiş Milletler nezdindeki Daimi Temsilci Yardımcılığına (Enformasyon işleri ile görevli) tayin edildi ve 1980’de emekli olana kadar o görevde kaldı.

 Altemur Kılıç emekli olduktan sonra TRT Yönetim Kurulu ve Radyo-TV Üst Kurulu üyeliklerinde, Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. Turkey and The World adlı bir eseri var. Basın Şeref Kartı sahibi olan Altemur Kılıç 1997 yılında Burhan Felek Basın Hizmet Ödülüne değer görüldü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr