TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında, Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın 14 Nisan 2016 Perşembe günü saat 10.00’da yapılacağı, toplantıda gerekli çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantıya 21 Nisan Perşembe günü saat 10.00’da çoğunluk aranmaksızın başlanacağı ifade edildi. Seçimler, Genel Kurul’un ikinci günü olan 22 Nisan’da yapılacak ve oy sandığı 10.00-17.00 saatleri arasında açık tutulacak.

Seçim için adaylığını duyuran ilk grup da belli oldu. Sedat Bakıcı’nın başkan adayı olduğu Emeğe Saygı Grubu, Genel Kurul’da aday olacağını duyurdu.

Basın dünyasının yakından tanıdığı bir isim olan Sedat Bakıcı, son olarak Artı Bir TV Haber Genel Yayın Yönetmenliği’ni yürütüyordu. Daha önce İMC TV, Yeni Şafak, Posta, Milliyet, Sabah, Star TV ve TRT gibi gazete ve TV’lerde görev yapan Bakıcı, 2003 yılında Türkiye’de yayınlanan ilk metro gazetesi olan Gazete Metro’yu yayınlamıştı. TGC’nin bir önceki Genel Kurul’unda da Emeğe Saygı Grubu’nun başkan adayı olan Bakıcı, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu. 48 yaşındaki Bakıcı, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Bölümü’nde de yüksek lisans yaptı.

TGC'nin değerlerini korumak ve toplumun gerçekleri öğrenme hakkını savunmak amacıyla yola çıktığınıbelirten Bakıcı, “TGC, saygın üyeleriyle, köklü geçmişi ve faaliyetleriyle yüksek kapasiteye sahip bir meslek örgütü olarak önümüzde duruyor. Bu büyük ideale sadakatle, Emeğe Saygı Grubu olarak ‘Cemiyet’in yönetimine talibiz. Dinamik, kararlı, cesur ve yeni bir kadroyla çıktığımız bu yolda üyelerimizin desteğiyle hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Emeğe Saygı Grubu olarak, daha güçlü ve etkili bir Cemiyet, daha demokratik ve saygın bir gazetecilik ortamı için göreve hazırız” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr