Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ’a mektup yazarak, TGC üyesi kameraman Ekrem Güleçyüz’ün futbolcu Emre Belezoğlu’nun fiziksel ve sözlü şiddetine uğradığına dikkat çekti. Başkan Olcayto, Göksel Gümüşdağ’a şiddet olaylarının fotoğraflarını ve görüntülerini de göndererek gazetecilerin çalışmalarını engelleyen bu tür olayların yaşanmasının önüne geçilmesini istedi.

“MESLEKTAŞIMIZ GÖREVİNİ YAPMIŞTIR”

Başkan Olcayto yazdığı mektupta olayla ilgili şu ayrıntılara yer verdi:

“9 Mayıs 2016 Pazartesi akşamı Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan Başakşehir Fenerbahçe Süper Lig Maçı’ndan sonra sahalarımızda görmek istemediğimiz çirkin bir olay yaşanmıştır. Olayın mağduru Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi kameraman Ekrem Güleçyüz meslektaşımızdır. Başakşehir’in 2-1 kazandığı karşılaşmadan sonra sahadan ayrılan futbolcuları görüntüleyen Ekrem Güleçyüz futbolcunuz Milli takımın da oyuncusu olan Emre Belözoğlu’nu görüntülemeye çalışmıştır. Kameraman detay alma amacıyla görevini yaparken Belözoğlu üstüne yürümüş, küfür etmiş ve meslektaşımızın boğazına sarılmıştır. Daha sonra yaptığı çirkinliğin ayırdına vardığı anlaşılan Belözoğlu, bu kez de arkadaşımızın başını okşamaya kalkmıştır.”

“ŞİDDETİ FUTBOLCU KİMLİĞİYLE BAĞDAŞTIRAMIYORUM”

TGC Başkanı Olcayto, Türkiye’nin içinde bulunduğu şiddet sarmalının sportif alanlara da sıçramasının son derece üzücü olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Barışı, kardeşliği, paylaşmayı ve ahlaki duruşu yücelten spor faaliyetlerinde artık bu tür olayları görmek istemiyoruz. Özellikle futbol maçların da zorlu hava koşullarında görev yapan kameramanlara ve gazeteci arkadaşlarımıza hangi takımdan olursa olsun bütün futbolcuların gerekli saygı ve özeni göstermeleri gerekir. Milli Takım formasını giyen bir oyuncunun hem genç futbolculara, hem gazetecilere örnek olması gerekirken bu tür şiddet hareketlerine girişmesini doğrusu futbolculuk kimliğiyle bağdaştıramıyorum. Konuyla ilgili oyuncunuz Emre Belözoğlu’nu uyaracağınızı ve bir daha bu tür olaylara meydan vermemesine yardımcı olacağınızı umuyorum. Kulübünüzün başarılarının Avrupa Kupaları’nda da sürmesi en büyük dileğimizdir.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr