Geçtiğimiz sezon oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçında bordo mavili takımdan 4 futbolcuya kırmızı kart gösterince Türkiye'nin en çok konuştuğu isim haline gelen Deniz Ateş Bitnel'in ağzından yayınlanan sözler gündeme bomba gibi düştü.

Trabzon yerel basınından 'Son Kale Trabzon'dan Asım Turan, Bitnel ile yan yana çekilmiş bir fotoğrafını yayımlayıp, Bitnel'in kendisine, "Galatasaray maçında Trabzonspor'a oyun oynandı ve yan hakemlerim talimat aldı" dediğini iddia etti.

MHK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bu sözler gündeme bomba gibi düşerken, Merkez Hakem Kurulu (MHK) hemen harekete geçip soruşturma başlattı. MHK yetkilileri hemen Deniz Ateş Bitnel ile görüşüp, o sözleri söyleyip söylemediğini sordular. Bitnel ise herhangi bir kimseye röportaj vermediğini ifade etti.

BİTNEL: "RÖPORTAJ VERMEDİM, SADECE SOHBET ETTİM"

Deniz Ateş Bitnel, Fanatik gazetesine yaptığı açıklamada da şunları söyledi:

"Haberi yapan kişiyle herhangi bir bağım yok. Antrenman yaparken kendisiyle tanıştım. Trabzonspor taraftar grubundanmış. Kendisine bir röportaj vermedim, sadece sohbet ettik. Sonuçta ben bir açıklama yapsam, bunu bu şekilde yapmam. Çıkar basın toplantısı düzenlerim. Ayrıca biz Merkez Hakem Kurulu'na bağlıyız. Onların izni olmadan bir şey yapamayız. TFF'nin bana sahip çıkmadığı konusu kesinlikle doğru değildir. Sadece yazıda bahsi geçen aile mağduriyetim doğrudur."

Hakem Bitnel'den gündem yaratacak açıklamalar: Trabzonspor'a oyun oynandı

NE OLMUŞTU?

Deniz Ateş Bitnel, geçen sezon ligin 22. haftasında oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçında 4 Trabzonsporlu futbolcuya kırmızı kart göstermiş; bordo mavili takımdan Salih Dursun da tepki olarak Bitnel'in elindeki kırmızı kartı alıp kendisine göstermişti.

İŞTE BİTNEL'İN SÖYLEDİĞİ İDDİA EDİLEN SÖZLER:

"Galatasaray-Trabzonspor maçından bir gün önce yardımcılarım bir anda değiştirildi. Verdiğim hatalı kararların tamamına yakını yardımcı hakemlerin yönlendirilmeleri sonucu oldu. Maçın görüntülerini daha sonra izlediğimde bana ve Trabzonspor'a çok büyük oyun oynandığını net bir şekilde gördüm. Kesinlikle bu maçta yan hakemlerin talimat aldığına inanıyorum ve beni günah keçisi yaptılar."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr