TFF Başkanı Yıldırım Demirören; "Prim kavgası olmadı. Takii ki takım kaptanı, hocasıyla primle ilgili konuşabilir. Ancak konuştuğu yer yanlıştı, seyircilerin önünde, antrenman sahasında.." dedi.

İşte Demirören'in açıklamaları:

Hakemlerin performansı çok önemli. Hakemlerimizi profesyonel hale getirdik. Cesaretle bunu yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Yarın saat 4'te 18 kulübümüzün başkan ve başkan yardımcılarıyla bir araya gelip, neler yaptıklarımızı paylaşacağız. İhale hakkında detayları konuşacağız. Benim beklentim 600 milyon dolar civarı olacak.
Türkiye'deki futbol kafasının bu özel idareye alışması lazım. Yani Kulüpler Birliği ihaleyi alırsa kavga ortamı olmamalı. Kanun değişikliği yapılırsa bir sonraki ihaleyi Kulüpler Birliği yapacak.

Milli takım olarak baktığımızda hocamız 14 yabancı sisteminden çok memnun. Şu an hem milli takım hem kulüplerimiz bu sistemden memnun olarak görünüyor.

''Bizim öncelikle hedefimiz borçsuzluk''

Öncelikli hedefimiz kulüplerimizin borçsuz şekilde yönetilmesi. Biz geldiğimizden bu yana tehlike devam ediyor hala bitmedi. Toparlanan kulüplerimiz var. En büyük tehlike de birinci lig takımlarımızda. Biz geldiğimizden bu yana bu konuda ne kadar katı duracağımızı anlatmaya çalışıyoruz. Bazı Süper Lig kulüplerimiz kıl payı cezadan kurtuldu. Şartları yerine getirdiler. Dengelemezlerse yarın hiç ummadığımız takımlar da gitmeyebilir. Kulüpleri güçlü hale getirmemiz gerekiyor. Önemli olan mali durum.

'Biz yapılanların, konuşulanların farkındayız. Ben ve hocam, kimin niye konuştuğunun, kimin niye algı operasyonu yaptığının farkındayız. Eleştirmek en kolay şey ama bari bilerek eleştirmeyin.


İlk başlarda istemediğimiz seyirciler stada geldiler, boş. Ancak baktığımızda seyirci ortalaması her sezon artıyor. 2014/2015'e baktığımızda seyirci sayımız %35 artmış görünüyor. Ama istemediğimiz taraftar kitlesi maça gelmiyor. Biz gelmeden önce saha kapanıyordu, baya seyirci maça gitmiyordu. Biz geldik, saha kapatmayı kaldırdık, sonra tribün ve şimdi de bölgelere kadar geldik. Eksik yerleri var mı? Var... Hedefimiz kişiye kadar inmek. Eskiden deplasmanda seyirci ceza alınca evinde ceza alıyordu. Biz onu da kaldırdık. Bunlar yapıldı, yapılmaya da devam ediyor.'

'Kulüplerimizin çok dikkatli olması lazım. Her takım şampiyon olmak, başarıya koşmak ister. Ama bu kulüplerin borç içine girmemesi gerekiyor. Kulüp başkanlarımız bu algıyı yakaladı.

''Biz yayınlanmamasına rağmen 1. lig kulüplerimizin yayın gelirlerini ödedik.''

'Bir şeyi bilmemek değil, öğrenmemek ayıp. Hepimizin ailesi var, herkesin ne yaşadığını ben biliyorum. Onu da inşallah ileride kitaplarımda anlatırım.'

'Kulüp başkanlarının, yöneticilerinin verdiği her demeç taraftarı geriyor. Tabii ki kulübü koruyacaksın, Futbolun başkanları, yöneticileri, teknik adamları çok önemli aktörleriyiz.'

'Belki seneye Ziraat Türkiye Kupası Finali'ni Avrupa'da oynatabiliriz. Bir değişiklik olsun diye. Türkler'in yoğun olduğu bir yerde düşünüyoruz.'

 Fatih Terim ile birlikte yolumuza devam edeceğiz"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr