Olay,Tepe Mahallesi 38 Sokak'taki Merzifonlu Pasajı'nda bulunan sahibiyle aynı ismi taşıyan Ahmet Malik'e ait kuyumcuda meydana geldi. Patronunun İstanbul'da olmasını fırsat bilen kuyumcu tezgahtarı C.İ., günün ağarmasıyla, elinde valizle dükkana geldi. Anahtarla açıp içeri giren C.İ., bir şekilde kopyasını elde ettiği çelik kasa anahtarını kullandı.



Çelik kasayı açarak 1.5 milyon değerinde pırlanta ile 25 kilo altın çaldı. Çantaya doldurduğu mücevherlerle, işyerine ait kiralık otomobile binerek uzaklaştı. Kuyumcunun akrabası bir süre sonra işyerine geldiğinde açık bırakılan çelik kasayı gördü.

Mücevherlerin olmadığını gören kişi, polisi aradı. İhbar üzerine polis işyerine geldi. İşyerinin güvenlik kameralarını inceleyen polis, parmak izi çalışması yaptı. Hırsızlığı yapan kişinin C.İ. olduğu belirlendi. Hırsızlık zanlısının olayı haber alıp işyerinin önüne gelen ismi öğrenilemeyen ağabeyi, sinir krizi geçirdi. Hırsızlık zanlısının ağabeyini sakinleştirmek için sağlık ekipleri, ambulansla hastaneye götürdü. İşyerinin sigortası olduğu öğrenildi.

RUS SEVGİLİSİYLE Mİ KAÇTI?

Polis, yaptığı araştırmada C.İ.'nin bir süredir Rus bir kadın ile sevgili olduğu ve sürekli kuyumcu dükkanına geldiğini belirledi. Arkadaşlarının ifadelerine göre; işten ayrılmayı düşünen C.İ.'nin Rus sevgilisiyle Ukrayna'ya gitmeyip planladığı öğrenildi. MOBESE kameralarınden otomobilde C.İ.'nin yanı sıra bir kadının da olduğunun görüldüğü belirtildi. C.İ.'nin kullandığı kiralık otomobilin araç takip sistemini inceleyen polis, son olarak İstanbul'da havalimanında olduğu tespit edildi. Çalınan mücevherlerin piyasa değerinin 1.5 milyon lira, altının da yaklaşık 3 milyon lira olduğu öğrenildi. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr