“Gladyatör” ve “Şeytanın Avukatı” filmlerindeki rolleriyle tanınan Danimarkalı ünlü oyuncu Connie Nielsen, 53. Uluslararası Antalya Film Festivali’ne konuk oldu.

Festivalin Uluslararası bölümünde yarışan Roberto Ando imzalı “İtiraflar” adlı filmde rol alan Nielsen, film gösterimi öncesi dün basın mensuplarıyla buluştu.

‘Şeffaflık yok’

Nielsen, filmin bir G8 zirvesinde geçtiğini belirterek şunları söyledi: “G8 zirvesinde kimler neler konuşuyor? Tanık olduğumuz olayların arkasında neler var? Bu kararı alıcılar kim? Kimin daha iyi ya da daha az iyi yaşayacağına kim, nasıl karar veriyor? Bu kararları aldıktan sonra nasıl bir muhasebe yapıyorlar? Film bu karmaşık cevapları vermeye çalışıyor. Bu konularda şeffaflık olmadığını biliyoruz. Tam da bu yüzden film hem absürd komedi hem de son derece ciddi.”

‘Ortak akıl önemli’

Peki, Nielsen’ın bu “karmaşık” sorulara bir cevabı var mı? Nielsen, cevaptan daha önemli olanın soru sormak olduğunu belirterek “Sorularla ortak akılla yanıt bulmalıyız çünkü ortak akıl her zaman bireyin aklından daha önemlidir” dedi.

Bir kraliçeyi de canlandıran Nielsen’e sinemada güçlü kadın figürlerinin daha çok anlatılması gerektiği hatırlatılınca şu soruyu yönelttim: “Bir kadını güçlü yapan şey nedir? İktidar mı? Yoksa hatalarını ve kusurlarını algılayabilmesi mi?” Nielsen şu yanıtı verdi: “Hataları itiraf etmek önemli. İnsanı daha güçlü kılan budur. İtiraf etmek ve öğrenmek... Hem kırılgan hem de mücadeleye hazır olmaktır güçlü olmak... Hayatın getirdiklerine hazır olmaktır. Kadınlar ve erkeklerde güç daha farklı algılanır. Kadın ve erkek eşit derecede güçlüdür. İçinde tevazu bulunmayan güç küstahlıktır.”

           Kaynak: Cumhuriyet.com.tr