Suriye tarafından ateşlendiği belirtilen ve sınırı aşan 8 roket mermisinden 2'si Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki boş araziye düştü. Belediye Başkanı Kara, roket mermilerinden birinin bir hastaneye isabet ettiğini başka bir roketin ise  yerleşim alanlarının bulunduğu bölgeye düşerek patladığını bildirdi.

5 roket mermisi Kilis'e düştü - VİDEO

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kilis'e düşen 8 top mermisinden birinin yerleşim yerine isabet etmesi sonucu yaşanan patlamada bir kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Olayın ardından yaralandığı belirtilen 1 kişinin daha yaşamını yitirmesi sonucu, ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

Kilis'te patlama anı canlı yayına böyle yansıdı - VİDEO

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, CNN Türk canlı yayınına katılarak, olayda bir kişinin de yaralandığını söyledi.  Kara, Kilis halkına 'evlerine çekilme' çağrısı da yaptı.

CANLI YAYINDA ROKET MERMİSİ DÜŞTÜ

Kara canlı yayında bu açıklamaları yaptığı sırada Kilis'e bir roket mermisi daha düştü. Roket mermilerinin Kilis'e düşmesinin ardından Suriye'de bulunan IŞİD hedeflerine angajman kuralları çerçevesinde topçu atışı yapıldığı öğrenildi.

Bu arada, Belediye Başkanı Kara, NATO'nun Kilis için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

AKP KİLİS VEKİLİ: İŞİNİZE BAKIN

Kilis'e düşen roketlere ilişkin CNN Türk'e açıklama yapan AKP Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, saldırının ardından Başbakan ve Milli Savunma Bakanı'yla görüştüğünü söyeledi. 2 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından, Belediye Başkanı Kara'dan vatandaşlara evlerinize çekilin çağrısı yapılmıştı. AKP Milletvekili Dülger bu çağrının aksine bir açıklama yaparak "Vatandaşlarımız soğukkanlı olsun, devletimiz güçlüdür, herkes işine gücüne baksın" dedi.


AKILLARA '8 ROKET ATTIRIRIM' TAPESİ GELDİ

Kilis'e düşen roket mermilerinin ardından, akıllara 2014'ün Mart ayında sızdırılan 'savaş' tapesi geldi. O dönem sadece Türkiye'nin değil, dünyanın gündemine oturan ses kaydında, dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, dönemin Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler arasında geçtiği öne sürülen ses kaydında, Hakan Fidan'a ait olduğu iddia edilen ses, "Gerekirse Suriye'ye dört adam gönderirim. Türkiye'ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim" demişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr