Brüksel'de 32 kişinin yaşamını yitirdiği terörist saldırıları organize ettiği belirlenen ve geçen hafta Belçika'da yakalanan Muhammed Abrini, asıl hedeflerinin bu yaz Fransa'da gerçekleştirilecek olan Euro 2016 olduğunu söyledi.

Mohamed Abrini’nin, polise verdiği ifade Fransız Liberation Gazetesi’ne sızdı. 

Gazeteye göre, Paris'teki kanlı saldırılarda da parmağı bulunduğu sanılan Abrini, sorgusu sırasında 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı hedef almayı plandıklarını da itiraf etti.

Liberation gazetesi, Cuma günü yakalanan Ardini'nin, Pazar günü yapılan savcılık soruşturmasında, saldırının hedefinin Brüksel olmadığını itiraf ettiğini kaydederek, "Elde ettiğimiz bilgilere göre Abrini, Fransız ve Belçikalı teröristlerden oluşan grubun asıl hedefinin, EURO 2016 futbol turnuvası olduğunu söyledi" dedi.

"GEREKİRSE SEYİRCİSİZ OYNARIZ"

Liberation Gazetesi’nin bu haberi Amerikan CNN televizyonu tarafından da doğrulandı.

Bir polis yetkilisi, Abrini’nin ifadesinin kendilerini şaşırtmadığını söyledi. Teröristlerin, şampiyonayı kana bulamaya çalışabileceklerinin herkesce bilindiğini ifade eden yetkili, olası bir terörist saldırıyı önlemek için gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarını vurguladı.

UEFA Başkan Yardımcısı Giancarlo Abete, Avrupa Şampiyonası'nın ertelenmesinin söz konusu olamayacağını; "Gerekirse maçları seyircisiz oynarız" sözleriyle dile getirmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr