TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Şube başkanları toplantısı 43 şube başkanı ve 19 temsilcinin katılımı ile yapıldı.

Genel Başkan, gazi emekli Albay Taner Uran “ Terörle mücadele kapsamında her türlü silah kullanılmalıdır. PKK lideri Abdullah Öcalan’ın barış güvercini görülmesine son verilmelidir. Terör suçlularına karşı idam cezası getirilmelidir ’’dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Gazi Taner Uran ,istişare toplantısı sonununda yaptığı açıklama da, yaşanan saldırı olaylarının ve ülkemizin içinde bulunduğu durumu değerlendirdikleri söyledi. Uran, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’TERÖR SUÇLULARINA İDAM CEZASI GETİRİLSİN’’
“ Buradaki insanlar yaklaşık 10 bin şehit ailesi ve gaziyi temsil etmektedir. Son 6 ayda 400 polis ve askerimiz şehit düştü. Bizler, terörle mücadelenin sonuna kadar yapılmasını istiyoruz. Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonda terör örgütüne karşı her türlü silah kullanılsın. Şahit Aileleri ve Gaziler olarak bizler vatan sağ olsun dedik ve demeye devam edeceğiz. Bizlerin isteği, terör suçlularına karşı idamın getirilmesidir"

‘’DOKUNULMAZLIK FEZLEKELERİNİN GEREĞİNİ YAPILSIN’’
PKK lideri Abdullah Öcalan’ın barış güvercini görülmesine son verilmesi vurgulayan Genel Başkan Uran ‘’“ HDP milletvekillilerine gereken yapılmalı, teröre bulaşanların ise vatandaşlık hakları elinden alınmalıdır. Dokunulmazlık fezlekeleri ile ilgili gereği yapılmalı ve bu utanç giderilmelidir. Özlük hakkı neyse verilsin, hiçbir şehit ailesinin boynu bükük olmasın. En son terörist bertaraf edilene kadar devletin bütün gücüyle terörün üzerine gidilmesini istiyoruz. Haince saldırıyorlar, şehitlerin çoğu paylayıcı maddelerle ve keskin nişancı tarafından şehit ediliyor, hiçbirinin kahraman askerimizin karşısına çıkacak cesareti yok, hepsi kalleşçe saldırı yapıyor. Hiçbir şey bizim azmimiz değiştiremez. Bizler terör suçlularına idam gelmesini istiyoruz yıllardır dile getirdiğimiz şey. Eli kanlı bebek katili Öcalan’ın beyaz barış Güverci gibi gösterme çabalarının son verilmesi gerektiğini hiçbir terör örgütünün hiçbir siyasi talebin karşılanmamasını ve muhatap alınmamasını istiyoruz. Mecliste terör örgütünün siyasi sözcülüğünü yapanlar bizlerin ödediği vergilerle maaş alan milletvekilleri var. Bunlara da biraz önce gerekenin yapılmasını istiyoruz. Aile bakanlığı bünyesinde kurulan Şehit aileleri ve gaziler daire başkanlığına bize daha şefkatle yaklaşan bir bürokratın atanmasını talep ediyoruz. Eğer yeniden bizlere görev düşerse her türlü görevi yapmaya da hazırız. Dokunulmazlıklarla ilgili sorulan soru üzerine; Bizim ödediğimiz vergilerle maaş alacaklar bizim askerimize kurşun sıkanların sözcülüğünü yapacaklar bu utanç derhal giderilmelidir.’’ şeklinde konuştu

Başkan Uran , devletin Suriyeli vatandaşlara yaptığı yardımı örnek göstererek ‘’Suriyeli vatandaşların her türlü sorunlarına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devlet adına yardım yapıyor, devletin yaptığı bu özveri şehit ailelerine ve gazilere yapılmalıdır. ‘’ diye sözlerini tamamladıKaynak: Cumhuriyet.com.tr