Kurt, savcılığın sosyal medyada paylaştığı haberleri suç kabul ettiğini belirtti. TAK’ın yaptığı bir açıklamayla ilgili paylaştığı haber için kendisine “bunu sen mi yazdın?” diye sorulduğunu anlatan Kurt, polislerin gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile ilgili konu açarak “devlelete karşı ağır suç işledi” gibi ifadeler kullandığını aktardı. Kurt, polislerden birinin İMC için de “terörist kanal” ifadesini kullandığını söyledi.

Haber suç sayıldı!

Gazetemize konuşan Kurt, “31 Mayıs’ta polis hakkımda yakalama kararı olduğu gerekçesiyle, Çorum’un Sungurlu ilçesinde ziyaret için bulunduğum ailemin evine geldi. Beni bulamayınca ifade vermeye çağırdılar. 1 Haziran’da Sungurlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ifade vermeye gittim, orada gözaltına aldılar. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’’nın hazırladığı 13 sayfalık, Twitter’daki sadece haber paylaşımlarından oluşan dosyayı okudular. Tamamı haber başlıklarından oluşuyor” dedi.

Polisten terör mağduru Lisa’ya: “Vatana haini terörist”

HDP’nin geçen yıl 5 Haziran’da Diyarbakır’da düzenlediği mitinge IŞİD’in bombalı saldırısında iki bacağını kaybeden Lisa Çalan’a protez bacak sağlanabilmesi için başlatılan kampanyayla ilgili bir haberin de suç sayıldığını ifade eden Kurt, “Haberlerden biri de, Diyarbakır’daki HDP mitingine dönük saldırıda iki bacağını kaybeden, Sinemacı Lisa Çalan ile ilgiliydi. Savcı tuhaf bir şekilde Lisa ile ilgili dayanışma kampanyasını suç unsuru saymış. Polislerden biri de ‘Sen bu terörist, vatan haini kadın için niye kampanyaya katılıyorsun’ diyerek, Lisa’nın YPG’li’ olduğunu ileri sürdü. Lisa Çalan’ın aksine terörist bir saldırıda yaralanan kişi olduğunu söylememe aldırış etmediler” diye konuştu.

“Vatan hainleriyle ne işin var”

Gazeteci Ali Barış Kurt, polislerin, Cizre’de yaşamını yitirenlere de ağır hakaretler ettiğini aktarırken, “Seni Çorumlu olduğun için dinliyoruz, yoksa muhatap bile almazdık; vatan hainleriyle ne işin var” dediklerini de kaydetti

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr