AKP Diyarbakır İl Örgütü’nde yönetici olarak görev alan bekçi İbrahim İçgil Kültür Sosyal İşler Müdürü oldu. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, tepki çeken atamayı Başbakan Binali Yıldırım'a sordu. 

AKP'li bekçinin önlenemez yükselişi

"Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak ya da terfi etmek için Adalet ve Kalkınma Partisi üyesi olmak mı gerekmektedir?" diyen Tanrıkulu'nun Başbakan Yıldırım'ın yanıtlaması için verdiği yazılı soru önergesi şöyle:

Diyarbakır’ın Silvan İlçesinde 2016 yılında bekçilik sınavını kazanarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde göreve başlayan İbrahim İçgil adlı kişinin, Silvan Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından 2017 yılı Şubat ayında Özel Kalem Müdür Vekili ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü görevlerine getirildiğine ilişkin haberler basında yer almıştır. 

İbrahim İçgil, gazetecilere yaptığı açıklamada 2014 yılından bu yana AKP Diyarbakır İl Örgütü’nde yönetici olarak görev aldığını da anlatmıştır. 

Bu bağlamda;

1. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak ya da terfi etmek için Adalet ve Kalkınma Partisi üyesi olmak mı gerekmektedir?

 2. 2010 – 2017 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere göre kamu kurum ve kuruluşları ile bağlı kuruluşlarda devlet memuru ya da sözleşmeli olarak işe başlayan, açıktan ataması yapılan ve terfi alanlar arasında kaç kişi Adalet ve Kalkınma Partisi üyesidir? Kaç kişi diğer partilerin üyesidir?

 3. 2010 – 2017 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere göre Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekillerinin akrabası olup kamu kurum ve kuruluşları ile bağlı kuruluşlarda işe başlayan ve terfi alanların isimleri nedir?

 4. Adalet ve Kalkınma Partisi üyesi olduğu gerekçesiyle kamu kurum ve kuruluşları ile bağlı kuruluşlarda devlet memuru ya da sözleşmeli olarak işe başlayan, açıktan ataması yapılan ve terfi alanlar gerekli eğitim ve deneyime sahip midir? Bahse konu kişilerin eğitim durumları nedir?

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr