Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği TEOG'da ikinci oturum bugün yapıldı. Sınavın soru ve cevapları da kısa bir süre önce açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TEOG sistemi kapsamında gerçekleştirilen 8. sınıf öğrencilerine yönelik 2. dönem merkezi ortak sınavların 2. gün oturumları bugün yapıldı.

1 milyon 167 bin 854 öğrencinin katılımının öngörüldüğü ortak sınavlar, yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda, yurt dışında da 15 merkezde ve 21 okulda gerçekleştirildi.
Sınavın birinci gününde, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi; ikinci gününde ise fen ve teknoloji, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil dersi sınavları uygulandı.

Sınavın soru ve cevapları da saat 14.00'ten itibaren eba.gov.tr adresi üzerinden yayınlanmaya başladı.
Adaylar, aynı zamanda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün odsgm.meb.gov.tr adresinden de sınav kitapçıklarına ulaşılabilecek.

Herhangi bir mazeretinden dolayı sınava giremeyen öğrenciler, mazeretlerini okul müdürlüklerine belgelendirdikleri takdirde, 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak mazeret sınavına alınacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr