1 milyon 167 bin 854 öğrencinin heyecanla beklediği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonuçları açıklandı. Öğrenciler aldıkları puanı https://e-okul. meb.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve kullanıcı şifreleriyle giriş yaparak öğrenebilecekler. 27- 28 Nisan tarihlerinde yapılan sınavlarda alınan puanlar, 100 tam puan üzerinden tek puan türünde hesaplandı ve her soru eşit ağırlıkta değerlendirildi. Öğrenciler, lise tercihlerini YEP doğrultusunda yapacak. Tercih ve yerleştirme döneminin Temmuz ayında olması bekleniyor. YEP puanı hesaplaması ise şöyle;

-Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların ortalaması, derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacak. Bu puanların toplamının, o derslerin haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile yıl sonu başarı puanı elde edilecek. Puanlama 100 puan üzerinden yapılacak. Ortak sınavlardan alınan puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacak.

-Ortak sınavda derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacak. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 puan üzerinden yapılacaktır.

- Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecek. Puanlama 500 puan üzerinden yapılacak.

TEOG Sonuçları Sorgulama Ekranı İçin TıklaKaynak: Cumhuriyet.com.tr