Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarının ilk aşaması 23-24 Kasım’da yapılacak. İlk dönem sınavlarında öğrenciler birinci gün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ikinci gün Fen Bilimleri, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil testlerindeki soruları yanıtlayacak. 1. Dönem Mazeret Sınavları da 10-11 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

Eğitim uzmanı Hatice Yılmaz, “Türkçe ile ilgili konulara yönelik kavramlar ve her kavrama yönelik alt bilgilerin çokluğu öğrencilerin TEOG’da Türkçeden zorlanmalarına neden olmaktadır” dedi.

Yılmaz, şöyle konuştu:

“Öğrencilerin Türkçe dersinden başarılı olabilmeleri için öncelikle okuma, anlama, yorumlama ve okuduklarından çıkarım yapabilme becerilerinin gelişmiş olması gerekmektedir. Bu beceriler öğrencinin öğrenim hayatı boyunca edinmiş olması gereken becerilerdir. Aynı şekilde matematik her yıl eski bilgilerin üzerine yeni bilgiler eklenerek öğrenilen bir derstir. Müfredat programı hazırlanırken her yıl öğrencinin bir önceki yıl öğrendiği konuları unutmadığı düşünülerek oluşturulur. Öğrencinin 8. sınıf matematik konularını anlayıp kavrayabilmesi 5., 6. ve 7. sınıf bilgilerinin de eksiksiz olmasını gerektirir.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr