Kaza, TEM Otoyolu Molla Gürani Viyadüğü üzerinde saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Ankara istikametine ilerleyen Ahmet Yaşar’ın (39) kullandığı 34 PGJ 48 plakalı kapalı kasa kamyon ile Ozan Akın yönetimindeki (44) 34 LV 9362 plakalı otomobil, henüz bilinmeyen sebeple çarpıştı. Kontrolden çıkan araçlar, yol kenarındaki bariyere çarptı. Kamyon, içerisinde sadece sürücüsü bulunan otomobili altına alarak yaklaşık 50 metre sürükledi. Kamyon şoförü Ahmet Yaşar ile yanındaki Yunus Bergin (50), araçtan fırladı.
İhbar üzerine kaza adresine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kamyonun altında kalan otomobilin sürücüsü Ozan Akın, kazayı hafif yaralı olarak atlattı. Yunus Bergin ile Ahmet Yaşar ise ağır yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

TEM OTOYOLU TAHİNLE KAPLANDI

Kamyonda yüklü olan bidonlar dolusu tahin, susam ve susam yağı ise yola döküldü. TEM Otoyolu’nun büyük bölümü tahinle kaplandı. Otomobilin üzerinde bulunan kamyonu kaldırmak için olay yerine vinç çağrıldı. Kamyon, vinç yardımıyla olay yerinden kaldırıldı. Yola dökülen tahin ve susamlar ise Karayolları Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlendi. Kaza sebebiyle kısmen trafiğe kapanan yol, araçların kaldırılması ve temizliğin ardından yeniden açıldı.

Polis, kazanın oluş şekli ve sebebini belirlemek için soruşturma başlattı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr