AKP teşkilat yetkilileri ellerindeki listeyle evleri telefonla arayarak yurttaşlara referandumda hangi oyu kullanacaklarını soruyor, aldıkları yanıtları da anket adı altında ‘kaydediyor.’ AKP'ye gönül vermiş, parti üyesi olan yurttaşlar da bu kayıt altına alma uygulamasına, "Meclis'te AKP'li vekillerin oylarını göstermeleri gibi parti üyelerini de kıskaca almak istiyorlar" diye isyan etti.

‘Arayıp oyumu sordular’

Diken’in haberine göre, bir yurttaş, 7 Mart günü öğleden sonra AKP Bakırköy ilçe teşkilatınca arandığını söyledi.

Yurttaş şunları anlattı: “Bakırköy ilçe teşkilatından aradılar. Telefondaki kadın, babamın ismini söyleyip evde olup olmadığını sordu. Babamın evde olmadığını, oğlu olarak benimle konuşabileceklerini söyledim. Bana ‘Büyük Türkiye için 16 Nisan’da ‘Evet’ diyecek misiniz’ diye sordu. Hayır, dedim. ‘Hayır mı diyeceksiniz’ diye tekrarlaması üzerine de ne için aradıklarını sordum. ‘Evleri arıyoruz, cevabı da not alıyoruz’ dedi. Emin olmak için ‘Yani her evi arayıp, ‘Evet’ diyenleri mi kaydediyorsunuz’ diye sordum. Hayır, mesela ‘Kararsız’ da olabilirdiniz, dedi. ‘Anladım, anketvari bir şey yapıyorsunuz yani’ deyince de ‘Evet’ cevabını verdi. ‘O zaman bu konuda görüş bildirmek istemiyorum’ diyerek telefonu kapattım.”
‘Evet, arıyoruz’

Diken’in aradığı AKP Bakırköy ilçe teşkilatından bir yetkili yurttaşları telefonla arayarak oy tercihlerini sorduklarını doğruladı.

Şimdilik geçmiş dahil partiyle bir şekilde bağı olanları aradıklarını söyleyen yetkili, ‘hal hatır sorduklarını’ da ifade etti.

Yetkili, bunu diğer ilçe teşkilatlarının yaptığı bilgisini de verdi.

Daha önce de AKP’lilerin Bahçelievler semtinde ellerindeki listeye göre kapı kapı dolaşıp oy tercihlerini kayıt altına aldığı ortaya çıkmıştı.

AKP'LİLERDEN DE TEPKİ GELDİ: Milletvekillerine yapılan kıskacı unutmadık

AKP Teşkilatlarının üyelerini telefonla arayarak baskı yapması AKP'li yurttaşlar tarafından da tepkiyle karşılandı.

Kütahya, Edirne, Gaziantep, Çanakkale gibi illerden gazetemize AKP üyesi yurttaşlardan e-postalar geldi. Telefon ile de haberin doğruluğu bildirenler oldu. AKP üyesi olduğunu belirten yurttaşlar kendilerine ilçe teşkilatlarından telefon açıldığını doğruladı.

Gelen bir e-postada AKP'ye üye olduğunu söyleyen yurttaş meclisteki referandum oylamasında milletvekillerine yapılan baskıya dikkat çekerek kendilerine de bu baskının uygulanmasına isyan etti.

İŞTE GAZETEMİZE YAYIMLANAN HABER SONRASI GELEN BİR MAİL

"Merhabalar,   cumhuriyet.com.tr de okuduğum bi haberde AKP Bakırköy ilçe teşkilatının evleri arayıp ''16 Nisan da Güçlü Türkiye için Evet diyoruz" sözlerinin yer aldığını gördüm.   Ben de Çanakkale Merkez İlçe Teşkilatı tarafından arandım hatta ismini sordum adı F.A olduğunu söylediler. Söylenen söze cevaben sessiz kaldım tekrarladılar cevap vermeyince neden cevap vermiyorsunuz dediler ben de telefondan görüşümü açıklamak istemiyorum dedim. Bana inşallah sıkıntı yok değil mi? diye sordu hayır dedim oyum belli kararsız değilim dedim. Bu şekilde bir diyalog geçti aramızda. Ben Çanakkale AKP üyesiyim bu arada büyük ihtimalle üyelerini arıyorlar. Mecliste milletvekillerine hatta başbakana bile yaptıkları kıskacı verdikleri oyu mutlaka birilerine göstermek zorunda olduklarını unutmadık. Bunun aynısını halka ve millete yapıyorlar.    Benim en çok üzen bu referandum paketindeki maddeler de şudur. 550 mv. 600 e çıkıyor. 50 mv artıyor. Neden? işsizlik yüzde 15 lerde. ben bile 7 aydır çalışamıyorum iş bulamıyorum çanakkale de bıktım usandım artık. Milletvekillerine ayda 15 şer binden ya da kaç bin bilemiyorum ekmeğimizi onlara yedireceğiz. Bu arada siyasilerin kampanyada bunu kullanmamaları beni çok üzüyor. Çünkü ekonomi sahada bitik o kadar dükkan boş ki burada içler acısı. Dediğim gibi oyum belli."Kaynak: Cumhuriyet.com.tr