Fatih Camii’ne Kılıçdaroğlu’ndan önce gidip çelengin parçalanması üzerine Emniyet yetkilileriyle görüşmelerde bulunan, daha sonra da kurşunlu tehdide tanıklık eden CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Enis Berberoğlu, olayları Cumhuriyet’e şöyle anlattılar:

Erdoğan’ın çelenginin arkasındaydı: Biz camiye gittiğimizde aile ve yakınlara ayrılan protokol bölümüne geçtik. O sırada Kılıçdaroğlu’nun çelenginin Cumhurbaşkanının çelenginin
arkasında olduğunu gördük. Bir süre bekledikten sonra protokol sırasında öne doğru geçerken gördük ki Kılıçdaroğlu’nun çelengindeki isminin bulunduğu bant çıkarılmıştı.



Önce askerle sonra polisle görüştük: Tam o anda henüz camiye gelmemiş olan genel başkan ekibinden birileri de telefonla çelenkten ismin çıkarıldığı bilgisini aldılar. Bunun üzerine Sakarya Milletvekilimiz Engin Özkoç’la birlikte ismin yeniden takılması için oradaki askeri yetkililere başvurduk. Askeri yetkililer, tören sorumluluğunun kendilerinde olmadığını söyledi. Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısıyla görüşecek çelenge ismin takılmasını istedik. Tam isim takılırken arkadan ‘çelengi istemiyoruz’ şeklinde bağırtı çağırtı geldi.



Cemaat provokatörlere kızdı: 3-5 kişinin bağırarak çelenge ismin yeniden takılmasını engellemeye çalışmasına cemaat tepki gösterdi. Cemaat içinden, “Bu bir şehit cenazesi. Camide cenazede bu tür şeyler olmaz” diyerek provokatörlere tepki gösterenleri duyduk. İşte tam bu arada küçük bir grup çelengi alarak yere atip tam anlamıyla parçaladı.

Emniyet Müdürü’nü uyardık: Daha Kılıçdaroğlu camiye gelmediği için olayların farklı boyut kazanmamasını sağlamak amacıyla İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’la görüştük. Hatta
o da sükunete çağıran bir konuşma yapmaya çalıştı. Ancak çelengi parçalayan ve ısrarla olay çıkarmak isteyen grup tavrını sürdürdü. Emniyet yetkileriyle de görüşerek, olayların içinde polislerin de olduğunu, bir an önce önlem alınmasını istedik. Bu arada emniyet yetkilileriyle tartışmalarımız da oldu.



Kurşunu atan da o gruptan: Tüm bu ‘geliyorum’ diyen gelişmeler uzun süre aldıktan sonra Kılıçdaroğlu camiye geldi. Muhtemelen Kılıçdaroğlu’nun törene katılmasını engellemek amaçlanmıştı. Kılıçdaroğlu’nun gelişiyle birlikte aynı grup gelişi sırasında sloganlar attı. Daha sonra da bir kişi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın önünden sakince yürüyerek geçip, elindeki ateşlenmemiş kurşunu Kılıçdaroğlu’nun ayaklarının dibine attı. Her şey Başbakan, bakan, emniyet yöneticilerinin gözleri önünde oldu. Kurşunu atan kişi çelengi parçalayan grubun da içindeydi. Kurşunu bırakan kişinin fotoğrafı çok net. Bu kişiyi çelengi parçalayan grubun içinde de gördük.

Polise bomba

Kılıçdaroğlu'na kurşun atan 3 dakika önce Başbakan ile sarmaş dolaş

İşte Kılıçdaroğlu'nu kurşunla tehdit eden provokatör

Kılıçdaroğlu'ndan kurşun için 'Emniyet' iması

Şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu'na kurşunlu tehdit: 4 kişi serbest

Karnında bebeğiyle şehit oldu

Mardin'de çığlık çığlığa can pazarı amatör kamerada

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr