Yıldırım, partililere ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek lidere olan sadakatin önemine vurgu yaptı.

AKP’nin olağanüstü kongresine tek genel başkan adayı olarak giren ve genel başkan seçilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, teşekkür konuşmasında kongrenin ‘lidere sadakatin önemini vurguladığını’ belirterek, “Yolumuz milletin sesi, nefesi, partimizin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yoludur” dedi.

Yıldırım’ın konuşmasından satır başları:

* "AKP’nin Genel Başkanı olarak bana emanet edilen bu mukaddes bayrağı yere düşürmeyeceğim.
Yolumuz zor ama aydınlıktır."

* "Bu kutsal emanetin takipçisi olan büyük Türkiye hedefine hep birlikte emin adımlarla yürüyeceğiz. Kutlu yürüyüşümüz hayırlı olsun. Yolumuz liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yoludur."

* "Bu kongre, bizim ne kadar büyük, ne kadar güçlü bir aile olduğumuzu, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, lidere olan sadakatin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Gerçek bir vefa örneği, bu kongrede bir kez daha yaşanmıştır."

* "AK Parti, bugünlere kadınlarımız sayesinde geldi. Kadın kollarımıza her kademede, beldelerde, ilçelerde, illerde, Genel Merkezde fedakarca gece-gündüz demeden çalışan tüm kadınlarımıza, AK kadınlarımıza teşekkür ediyorum özellikle. Geleceğimiz olan gençler, AK Parti sizlerin omuzunda 2023, 2053, 2071 hedef ve vizyonunu gerçekleştirecektir. Sizde bu enerji olduğu müddetçe, evelallah bize karada da havada da denizde de ölüm yok."

Bozdağ’dan tam biat: Tayyip’in partisiyiz öyle de kalacağız

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kongrenin divan başkanı olarak yaptığı konuşmalarla kongreye damgasını vurdu. Bozdağ’ın, Erdoğan’a övgüyle dolu konuşması şöyle:

Ustaların ustası: AK Parti’yi dünyanın en büyük siyasi markalarından biri haline getiren hiç şüphesiz ustaların ustası büyük usta Cumhurbaşkanımız, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. AK Parti’yi Türkiye, dünya markası yapan AK Parti’nin ve Türkiye’nin lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı şahsım, divan, delegelerimiz salonda olan ve olmayan bütün gönüldaşlarım adına sevgi, saygı, şükran ve minnet, dua ile anıyor ve Yüce Allah’ın selamı ile selamlıyoruz. Selamünaleyküm.

AKP Tayyip’in partisidir: Halkımızın bize tanıttığı adıyla ‘AK Parti, Tayyip’in partisidir’ kurumsal olarak var oldukça da Tayyip’in partisi olmaya devam edecektir. AK Parti’nin tek bir lideri vardır o da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da AK Parti’nin lideri seçilmiş Cumhurbaşkanı ile AK Parti Hükümeti’nin uyum içinde, el ele çalışması, Türkiye’nin gücüne güç katacaktır. Sayın Cumhurbaşkanım, yolun, yolumuzdur, davan, davamızdır, hedeflerin, hedeflerimizdir.

Sadakatle devam: Sayın Cumhurbaşkanım, AK Parti ve AK Parti Hükümeti, size ve AK Parti’nin kuruluş ilkelerine sadakatle açtığınız yolda ve gösterdiğiniz istikamette yürümeye, hedeflerinizi bir bir gerçekleştirmeye, aziz milletimize ve ülkemize durmaksızın hizmet etmeye ve bu kutlu yolculuğa devam edecektir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr