Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri, sendikalı oldukları gerekçesiyle işçilerin işten çıkarıldıkları Tedi Discount Tekstil Mağazacılık’da inceleme yapacak. DİSK’e bağlı Limter-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçiler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü.

Görüşmeye DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kamber Saygılı da katıldı. Görüşmede işçiler ve sendika yöneticileri yaşadıkları sorunları aktardı. Limter-İş Sendikası Başkanı Saygılı, Tedi’de işçilerin sendikalı olmalarının ardından baskıların arttığına dikkat çekti.

Sendikalarına üye 62 işçiden 35’inin işten çıkarıldığını belirten Saygılı, “Toplam 83 işçi çalışıyor. Bu işçilerden de 62’si bizim üyemizdi. 35’i işten çıkarıldı” dedi. İşçileri dinleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, bakanlık müfettişlerine bu hafta içerisinde işyerinin denetlenmesi talimatını verdi.

Ayrıca Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder de işçilerin sorunlarıyla ilgili olarak işveren ile görüşecek. Limter-İş Sendikası Başkanı Saygılı, görüşmede yer alan bakanlık müfettişlerinin de işyerinde “sendikalı işçi kıyımı” yapıldığını kabul ettiklerini söyledi. Temel taleplerinin işten çıkarılan işçilerin yeniden işe alınması olduğunu belirten Saygılı, “Bunun dışında ‘tazminatlarımızı alalım gidelim’ diye bir durum söz konusu değil. Ayrıca işçilerin ödenmeyen ücretleri var. Bunların ödenmesini istiyoruz. Bunun dışında işçiler bir saat izin aldıklarında bile bir günlük sigorta kesintisi yapılmış. İzin alarak gitmelerine karşın böyle bir uygulama yapılmış. Tüm bunlar işçilerin sendikalı olmalarının ardından başladı” dedi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr