Üniversite öğrencisi 19 yaşındaki E.F.B., Bağdat Caddesi'nde cinsel saldırıya uğradı. İstanbul'un en kalabalık noktalarından birinde gerçekleşen bu olay bugün Türkiye'nin gündemine oturdu.

Genç kızın saldırıya uğramasıyla ilgili olarak Twitter'da skandal bir anket düzenlendi. Şamil İğde isimli şahıs düzenlediği ankette, "19 yaşındaki bir 'kız' gece 03:00'te Bağdat Caddesi'nde ne tür bir eğlenceden dönebilir?" ifadelerine yer verdi.

İBDA-C SANIĞI ÇIKTI

Sosyal medyada büyük tepki çeken anketi düzenleyen Şamil İğde isimli şahsın, 2002 yılında görülen İBDA-C davasında 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nde görülen davada İBDA-C adına anayasal düzeni değiştirmek amacıyla kiliselerin de aralarında bulunduğu çok sayıda yeri bombalayarak 2 kişinin ölümü, 16 kişinin de yaralanmasına neden oldukları öne sürülen 31 sanıktan 3’ü müebbet, 1’i 18 yıl 9 ay, 8’i de 12 yıl 6’şar ay ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.

"İSLAM'DA TERÖR VARDIR"

İğde'nin Adımlar isimli dergiye yazılar yazdığı da ortaya çıktı. "İslam'da terör yok mudur?" başlıklı bir yazı kaleme alan İğde, 2015 yılında yazdığı yazıda, "İslâm’da terör var mıdır veya yok mudur” gibi sığ ve ahmakça bir tartışma konusu üzerine kafa yoracak ta değiliz. Ama aynı seviyeden basit bir cevap vermek gerekirse; “terör” en başta da dediğimiz gibi, artık tüm dünya devletlerinin benimseyip uyguladığı bir savaş metodu olarak elbette İslâm’da vardır" ifadelerini kullanmış.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr