Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık H.E.(20) ve mağdur A.K. (17) ile avukatlar, pedagog ve tercüman hazır bulundu.

Tutuklu sanık H.E. tercüman eşliğinde yaptığı savunmasında, Melikgazi ilçesi Anbar Mahallesi'nde geçtiğimiz aylarda meydana gelen olayda mağdur A.K.'yi evine götürdüğü, boğazına bıçak dayayıp, gömleğini yırttığı, sonra tecavüz ederken görüntüye aldığı iddialarına cevap verdi. H.E., "Bu söylenenler yalandır, öyle bir şey olmadı. Benden şikayetçi olmayacağını söylemişti. Cinsel istismar olmadı" dedi.

MAĞDUR ÇOCUK ŞİKAYETÇİ OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Pedagog ve tercüman eşliğinde ifade veren 17 yaşındaki Suriyeli genç A.K. ise "Beni evine çağırdı. Sanığı önceden tanırdım. Bıçak ile sırtıma vurup tehdit etti. Amacının cinsel içerikli olduğunu bilmiyordum. Durum iki dakika sürdü. İlk başta şikayetçi olmuştum ama ailesi ile görüştük, anlaştık ve şikayetçi değilim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu 20 yaşındaki tutuklu sanık Suriyeli H.E.'ye 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 20, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan ise 5 yıl olmak üzere toplam 25 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme 'müstehcen yayınlarda çocuğu kullanmak' suçundan ise görüntülerin elde edilemediğinden sanığın bu suçtan beraatına karar verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr