TBMM’nin yeni hizmet binasının devreye girmesinden sonra boş olan eski hizmet binasında yıkım çalışmalarına başlandı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yeterli güvenlik önlemlerinin olmadığı gerekçe gösterilerek yıkım kararı alınan milletvekillerinin kullandığı eski halkla ilişkiler binasının yıkımı sırasında birçok ağaç zarar gördü. Alana giren ekskavatörler bina yıkımının yanında ağaçlara da büyük oranda zarar verdi. Alanda çeken diğer önemli bir husus da çalışan işçilerin baret, iş botu, iş yeleği gibi önleyici güvenlik tedbirlerini almaması oldu.

Olaya sert tepki gösteren Ankara Milletvekili Nihat Yeşil; “ İki yıldır boşta bekletilen binalar yasama yılının başlamasına çok az bir süre kala yıkılmaya başlanıyor. Ağaçlar iş makinesi vasıtasıyla yıkılarak alandan gizlice çıkarılıyor. Yıkım alanına çok yakın bulunan çalışma odalarında toz ve gürültüden dolayı çalışamaz duruma geldik. Cam açılamıyor. Alanda büyük iş güvenliği eksiği mevcut. Çalışan işçilerin iş güvenliği ekipmanları yok denecek kadar az. Baret, iş botu gibi temel eksiklikler var. Konu hakkında en kısa zamanda TBMM Başkanı İsmail Kahraman’la görüşüp çalışma alanına ait görüntüleri kendisine ileteceğim” şeklinde konuştu.

TBMM kampüsünde 2011 yılında hayata veda eden ödüllü mimarlardan Behruz Çinici’nin yenisi yapılana kadar milletvekillerinin çalışma ofisi olarak kullandıkları A ve B blokları bulunuyor.

Kaynak: GerçekGündem

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr