TBMM'de 15 Temmuz darbe girişimini ve FETÖ'yü araştırma komisyonu tartışmalı başlayınca birleşime 15 dakika ara verildi. Aranın ardından toplantı tekrar başladı. 

TBMM'de 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ'nün tüm yönleriyle araştırılması için kurulan komisyonun 3'üncü toplantısında HDP'li Mithat Sancar, AKP'li Hüseyin Kocabıyık'ın HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında sosyal medyada yazdıklarına ilişkin açıklama yapmasını istedi.

Kocabıyık, Mithat Sancar'a "Sosyal medyadan yaptığım açıklamalar bellidir. Hadi sözü açtınız, Demirtaş bana göre 50 kişinin katili bir adamdır. Siz de bölücü terör örgütünün siyasi temsilcisisiniz" dedi. Sancar ise "Sensin. Şu anda araştırdığımız FETÖ'nün içinde bulunanlardan biri olduğunu iddia ediyorum senin" diye karşılık verdi.

"ECEVİT'İ, ÖZAL'I NİYE KATIYORSUN"

Hüseyin Kocabıyık, 2009 yılında Fethullah Gülen'i öven bir yazı yazdığını anımsatarak, "Rahmetli Ecevit'i, Turgut Özal'ı nasıl kandırdılarsa bizde o zaman millete, Türklüğe hizmet ediyor" diye konuşurken, CHP'li Sezgin Tanrıkulu sözü keserek tepki gösterdi. Tanrıkulu, sesini yükselterek, "Rahmete gitmiş insanları niye katıyorsun. Ecevit de Özal da hayatta değil. Ölmüş insanlarla ilgili konuşmayın" ifadelerini kullandı. Hüseyin Kocabıyık ise "Terbiyesizlik yapma" deyince Tanrıkulu ayağa kalktı. Komisyon Başkanı Reşat Petek ise birleşime 15 dakika ara verdi. Aranın ardından toplantı tekrar başladı.

"AYAKLARINI KIRARIM SENİN"

Verilen arada da devam eden tartışmada şu diyaloglar yaşandı:

-Sezgin Tanrıkulu: Utanmaz, ahlaksız

-Hüseyin Kocabıyık: Utanmaz sensin, ahlaksız.

-Sezgin Tanrıkulu: Ayaklarını kırarım senin.

-Hüseyin Kocabıyık: Kimin ayaklarını kırıyorsun sen

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr