Reina katliamının ardından olay yerine giden TBMM Başkanvekili ve CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, "İlk kez şöyle bir farklılık da ortaya çıkıyor; bir yaşam tarzını hedef alan saldırı söz konusudur. En az bu terör olayının, bu vahşetin acısı kadar bu da çok acı bir olaydır" dedi.

Olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra polis merkezini ziyaret eden Hamzaçebi, burada bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre 39 kişinin hayatını kaybettiğini, 65 yaralının bulunduğunu, bunlardan 4 tanesinin durumlarının ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Saldırıyı vahşi bir olay olarak tanımlayan Hamzaçebi, şunları aktardı: "Henüz bu acımasız, vahşi olayı hangi örgütün veya kimin gerçekleştirdiği konusunda bir açıklama, bir belirleme yok. Ancak ilk kez terör örgütü ya da örgütleri, bu olayı planlayanlar, gerçekleştirenler farklı bir yöntem kullanıyorlar. Bugüne kadar bombalı araç ya da canlı bomba şeklinde bunları kullanmak suretiyle yapılan terör eylemleri dün gece itibariyle burada çok farklı bir yönteme bürünmüş durumda. Silahlı kişi ve Noel Baba kılığına girmiş kişi belki kişiler bilemiyorum, tabi ki bunu yetkililer açıklayacaktır."

Terörün, yılbaşı kutlaması yapan bir grubu hedef aldığını belirten Hamzaçebi, "İlk kez şöyle bir farklılık da ortaya çıkıyor; bir yaşam tarzını hedef alan saldırı söz konusudur, bu çok acı bir olaydır, en az bu terör olayının, bu vahşetin acısı kadar bu da çok acı bir olaydır. Çok çok üzgünüz tabi, çok üzgünüz. Allah'tan rahmet diliyorum ölenlere, yaralılara şifa diliyorum. Böylesi olayların tüm toplumu birleştirmesi gerekir, bu yası hepimizin tutması gerekir, bu yası hepimiz tutarsak terörü yeneriz. Gerçekten çok üzgünüm" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr