Beşiktaş’ın eski futbolcusu ve Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Adana Demirspor ile 1.5 yıllığına anlaştı.

Adana Demirspor yönetimi, Osman Özköylü ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktörlük için Tayfur Havutçu ile anlaşmaya vardı. Havutçu, Aytaç Durak Tesisleri’nde düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, Adana Demirspor’un büyük bir camia olduğunu belirterek, "İddialıyım, iyi şeyler yapacağıma inanıyorum. Hiçbir zaman büyük konuşmam. Biz gereken çalışmaları ekibim ile birlikte yapacağız. Bu kadroya güveniyorum. Yönetim kurulu ile ilk defa akşam görüştük. İyi bir sinerji yakaladığımızı düşünüyorum." diye konuştu.

"KADROYA GÜVENDİĞİM İÇİN DEVRALDIM"
Nasıl şampiyon olunacağını ve şampiyonluk yolunda neler yapılması gerektiğini çok iyi bildiğini ifade eden Havutçu, "Şu anda sahip olduğumuz kadronun neler yapabileceğini çok iyi biliyorum. Zaten bu görevi devralırken, kadroya güvendiğim için devraldım. Futbolda kolay bir şey yok. Çaba sarf etmeniz, emek harcamanız gerek. Biz de geri kalan süreçte hem ekibim olarak biz, takım ve yönetim. Herkes kendi üzerine düşen görevi yaparsa Allah’ın izniyle başarılı oluruz." dedi.

Kulüp Başkanı Sedat Sözlü de, yollarını ayırdıkları Osman Özköylü’ye haklarını helal ettiklerini dile getirdi. Sezon başında kendisiyle bir yol haritası çizdiklerini dile getiren Sözlü, "Gelinen noktada belki başarılıydık ama bu ilerisi için umut vermiyordu. Hocamızla helalleştik, kendisine bundan sonraki futbol hayatında başarılar diliyoruz." diye konuştu.
Adana Demirspor’un ekonomik anlamda sıkıntı yaşadığı yönündeki bir soruya ise Başkan Sözlü, "Şu anki toplam borcumuz 2.5 milyon lira. Bu ne Adana Demirspor’u, ne de bizi batırır. Oyuncuların sıcağı sıcağına bütün primlerini de ödedik." diye cevap verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr