Olay, akşam saatlerinde Yeditepe Mahallesi'nde meydana geldi. 2011 yılı Ekim ayında kasaplık yapan Mehmet Şöhmelioğlu, işyerinden çıkarken uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Olayın ardından yürütülen soruşturmada, amcasının oğlunun eşiyle ilişkisi olduğu iddia edilen Mehmet Şöhmelioğlu'nun aile meclisinin aldığı kararla öldürüldüğü belirlendi. Bunun üzerine Mehmet Şöhmelioğlu'nun kardeşi Abdurrahman Şöhmelioğlu, 'adam öldürmek', babası, amcası ve 3 amcasının oğlu da 'cinayete azmettirmek' suçundan tutuklandı.

Son günlerde özel bir televizyon kanalında Mehmet Şöhmelioğlu'nun ölümü ve son tutuklamalar gündeme getirildi. Gündeme getirilen konuyu konuşmak için akşam saatlerinde 4 çocuk annesi Ayşe Şöhmelioğlu da annesi ile birlikte yaşayan kardeşi Halil Şöhmelioğlu'nun evine gitti. Evde iki kardeş arasında başlayan tartışmada Halil Şöhmelioğlu, amcasının oğlu ile evli olan kardeşi Ayşe Şöhmelioğlu'na tabancayla ateş ederek öldürdü.

Silah sesini duyanların ihbarıyla eve giden polis, şüpheli Halil Şöhmelioğlu'nu gözaltına alarak sorgulamak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Ölen Ayşe Şöhmelioğlu'nun cesedi ise yapılan inceleme sonrası otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Bu sırada olayı haber alarak eve gelen yakınları sinir krizi geçirdi. Polisin, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr