Ihlamur Parkı Dayanışması, 21 Haziran tarihinde taşeron bir firma tarafından etrafı demir çitlerle çevrilmeye başlanan Ihlamur Parkı’nı bu sabah da savunmaya devam etti. Çalışmaların son aşamasında demir kapılar yerleştirip parkı halkın erişimine kapatmaya çalışan firma engellendi. Yaşam alanını savunan mahallelinin direnişi sürüyor.

Parkı çitlerle çeviren taşeron firma, çitlerin üzerine “Özel Mülktür, Girilmez” levhaları astı, levhalar mahalleli tarafından söküldü. Ihlamur Parkı Dayanışması üyeleri, “Halkındır, herkes girebilir” tabelası asacağız dedi. Belediyeye yönelttikleri soruların yanıtsız kaldığını belirten mahalleli, Beşiktaş Belediyesi İletişim Merkezini arayarak topluca şikayette bulundu, imar planını görmeyi talep etti.

Birgün'den Fatih Kıyman'ın haberine göre içinde yaşlı ağaçlar ve Osmanlı döneminden kalma dikili yaşlar bulunan, “Ihlamur Parkı” olarak bilinen arazi 1. Derece kültürel ve doğal SİT alanı statüsünde.

Dolayısıyla, Ihlamur Parkı Dayanışması üyeleri bu alanın zamanında özelleştirilmiş olmasının hukuksuzluğuna dikkat çekiyor. 28 Haziran günü ilgili Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’yla görüştüklerini aktaran dayanışma üyeleri, kurulun bayramdan sonra SİT alanının özelleştirilmesiyle ilgili suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Ihlamur Parkı Dayanışması üyeleri, yaşam alanlarını korumak için mücadelelerinin süreceğini, bu akşam yine mahalleliyle iftar vaktinde yeryüzü sofrası kuracaklarını belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr