Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin güvenlik gerekçesiyle ertelenmesinin ardından gözler maçın hangi tarihte oynanacağına çevrildi. Derbinin ertelenmesinden sonra dün özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandıran bir görüntü Galatasaray yönetiminin de gündemine girdi. O görüntülerde FB TV’nin Can Bartu Tesisleri’nde gerçekleştirdiği canlı yayında, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, teknik direktör Vitor Pereira’ya “Galatasaray- Beşiktaş maçından sonra...” ifadesini kullanıp eliyle de bu yönde bir işaret yapması, Sarı-Kırmızılı camiada tartışılmaya başlandı.

"OYNANACAK TARİH BELLİ"

Bu konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Galatasaraylı yöneticiler, Fenerbahçe derbisinin, Beşiktaş’la TT Arena’da oynayacakları maçın ardından yapılması gibi bir duruma asla razı olmayacaklarını belirtip, “İki takımın şampiyonluk yarışı bizi ilgilendirmiyor. Biz Galatasaray’ız, her şartta iki rakibimizi de yenip yolumuza devam etmek istiyoruz. Bir başka kulübün istediği tarihe razı olmak gibi bir durumumuz söz konusu değil. 8 Mayıs’taki Beşiktaş maçımıza kadar, Fenerbahçe derbisinin oynanabileceği tarihler var ve belli” yorumunda bulundu.

"ÖNCELİĞİMİZ TARAFTARIMIZ"

Sarı-Kırmızılı idareciler, “Derbinin ev sahibi biziz. Camiamız, taraftarımız, yönetimimiz, futbolcularımız Fenerbahçe maçının önemini çok iyi biliyoruz. Fikstüre göre maç hafta içi bir günde oynanacak. 6 Nisan veya 28 Nisan olabilir. Hafta içinde oynanacak derbinin saati 20.30 veya 20.45 olabilir. Taraftarımız işten, okuldan çıkıp maça gelecek. Bu iki saatten öncesi olmaz. Zaten şehir dışından, yurtdışından gelen taraftarlarımız derbi ertelenince mağdur oldu. Onların yine gelip maçı rahatlıkla izleyecekleri bir planlamanın yapılmasını istiyoruz. Taraftarımızı mağdur edemeyiz” dedi.

FLORYA'DA YÖNETİM ZİRVESİ

Galatasaray yönetimi, haftalık olağan toplantısını bugün saat 16.00’da Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapacak. Zirvenin ana gündem maddesi ertelenen Fenerbahçe derbisi olacak. Yönetim, maçın hangi gün oynanacağı yönündeki kararını bugün almayı planlıyor. Sarı-Kırmızılı yöneticiler toplantının ardından hep birlikte Galatasaray Odeabank’ın Bayern Münih’le oynayacağı basketbol maçını izlemek için Abdi İpekçi Spor Salonu’na gidecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr