Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında İstanbul’da oynanan Galatasaray - Trabzonspor karşılaşmasında yaşanan hakem hatalarına bordo-mavili kulüpten tepkiler sürüyor.

Bursa'da 20 Trabzonspor Derneği, 3 Bursaspor Derneği ve Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu, protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Yaklaşık bin kadar taraftar, Merkez Osmangazi İlçesi’ndeki Atatürk Caddesi Zafer Plaza önünde toplanarak, birlikte horon tepti. Ellerindeki döviz ve kırmızı kartlarla Atatürk Anıtı’na yürüyüşe geçen grup, TFF’yi istifaya davet etti.

"BECEREMİYORSUNUZ"
Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Nuri Uğurlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bugün bizler Anadolu takımlarının sesi olarak, gerek Türkiye Futbol Federasyonu’na, gerekse Merkez Hakem Kurulu’na sesleniyoruz. Beceremiyorsunuz, bir kez olsun onurlu bir duruş sergileyin ve istifa edin. Türk futbolunu 3 takımdan ibaret sayanları kınıyoruz" dedi.

"FUTBOLUN KATİLİ TÜRK HAKEMLERİ"
Galatasaray-Trabzonspor maçında hakem Deniz Ateş Bitnel’e kırmızı kart gösterdiğini belirten Bursaspor ve Trabzonsporlu taraftarlar, bu arada, "Futbolun katili Türk hakemleri", "Herkes gitsin Salih Dursun", "İsyan,isyan" diye sloganlar attılar.

Açıklamanın ardından grup, Karadeniz müzikleri eşliğinde horon çekti. Yürüyüşe katılanlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr