Daha önce The Financial Times gazetesine verdiği bir söyleşide “Ben duygusal gerçekçilik yaratıyorum; konuyu sergilemelisiniz. Ancak izleyici resimleneni görmemeli” diyen güncel sanatçı Taner Ceylan, ilk kişisel Londra sergisini 23 Eylül’de açıyor.

Sotheby’s’in New York’ta da bir şubesi bulunan S 2 Galerisi’nde açılacak sergi 28 Ekim’e dek yer alırken, sergide Ceylan’ın sanat tarihi, inanç tarihi ve toplumsal cinsiyet tarihini eleştirel bir bakışla kesiştirdiği yapıtlarına yer verilecek. Her bir eseri için en az aylar boyu emek veren Ceylan, yabancı eleştirmenlerce ABD’li ünlü yeni gerçekçi sanatçı Chuck Close ile karşılaştırılıyor. Sergide, Ceylan’ın kendisini yorumladığı “I Love You” isimli bir çalışması da bulunuyor.

Yapıtlar ortalama 150 ile 250 bin sterlinlik fiyat aralığından meraklıların ilgisine sunuluyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 1991 mezunu olan ressam, 2001 ve 2003 arasında Yeditepe Üniversitesi’nde eğitim vermiş, 2001 ve 2006 arasında ise Time Out Istanbul dergisinin kültür sanat şefliğini yapmıştı. Sanatçının yapıtları halen Istanbul Modern Sanat Müzesi’nde koleksiyona dahil edilmiş bulunuyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr