Afganistan'ın Herat vilayetinin batısında Şindand ilçesi kırsalında karşıt Taliban grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Afganistan Savunma Bakanlığı’nca yapılan açıklamada son 2 gündür şiddetlenen Taliban lideri Molla Aktar Mansoor ve Molla Mansoor'un liderliğini kabul etmeyerek ayrılan Taliban gruplarının lideri Molla Muhammed Rasul'a bağlı gruplar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

Herat'ın batısında Taliban'ın iki önemli komutanlarından Molla Vekil ve Molla Malik'in Taliban içindeki ayrılığın yarattığı anlaşmazlık nedeniyle çatışmaya girdikleri ve bu çatışmalarda her iki gruptan 100’e yakın militanın öldüğünün belirtildiği açıklamada çatışmaların şiddetli şekilde sürdüğü vurgulandı.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Taliban'ın kurucusu Molla Ömer'in öldüğünün açıklanması ardından Afganistan Taliban liderliğine Molla Aktar Mansoor'un gelmiş ancak Aktar'ın liderliğini bazı Taliban gruplarınca kabul edilmemişti. Molla Muhammed Resul ayrılıkçı grupların lideri olarak kendini ilan ettikten sonra her iki grup arasında kanlı çatışmalar başlamıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr