Olay geçtiğimiz cumartesi günü saat 17:40 sıralarında yaşandı. Elindeki bir buket çiçek ile Taksim Meydanı'na gelen kişi belinden çıkardığı tabanca ile havaya bir el ateş etti. Sonra tabancayı başına dayayan kişi bir süre bu şekilde dolaştı. Kısa sürede gelen polis, şüphelinin elindeki tabancayı istedi. Polise direnmeyen kişi elindeki tabancayı polise verdi. Destek gelen polisler, şüpheliyi gözaltına alıp yere yatırmak istedi ancak bu kolay olmadı.

4 polis, şüpheliyi bir türlü yere yatıramadı. Bunun üzerine polislerden biri, şüpheliyi etkisiz hale getirmek için biber gazı kullandı.

Polisin kullandığı biber gazından diğer bir polisler de etkilendi. Gazdan etkilenen şüpheli suyla yüzünü yıkadı. Polis de meslektaşlarının yardımı ile yüzünü yıkayarak gazın etkisinden kurtulmaya çalıştı. Şüpheli yüzünü yıkarken polis aracının üstüne bıraktığı bir buket çiçeği de alarak polis aracına bindi. Gözaltına alınan şüpheli, polis merkezine götürüldü. Polis, şüphelinin eyleminin nedeni hakkında bilgi vermedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr