Taksim'de Divan kavşağında toplanan 40 kişilik bir gruba polis müdahale etti. "Halkevleri" pankartı taşıyan grubu dağıtmak için polis tazyikli su kulandı. Taksim'e yürümek isteyen eylemciler polisin müdahalesi üzerine dağıldı.Taksim'e çıkan sokak ve caddeler bariyerlerle kapatılırken Akrep diye tabir edilen zırhlı polis aracı ve TOMA'lar meydana yerleştirildi.

FOTO GALERİ - Taksim'e girmek isteyenlere polisten sert müdahale

Şişli'de 3 kişi gözaltına alındı 

Mayıs nedeniyle Şişli Camii önünde polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Yoldan geçen araçlarda ve otobüslerde arama yapan polis şüpheli gördükleri kişilerin çantalarına baktı. Araçların bagajlarını da arayan polis ekiplerinin güvenlik önlemleri sürerken, bir taksideki 3 kişi, arama sırasında slogan atınca gözaltına alındı ve polis aracına bindirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü. Öte yandan bir kişi polis ekiplerini görüp kaçtı. 

ŞİŞLİ'DE GÖZALTINA ALINAN 6 KİŞİNİN ÜZERİNDEN MOLOTOFKOKTEYLLERİ VE HAVAİ FİŞEK ÇIKTI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'e çıkmak isteyen sırt çantalı 6 kişi Piyalepaşa Bulvarında durduruldu. Grubun üzerinde ve çantalarında yapılan aramada molotofkokteylleri, havai fişek, pankart ve soda şişesi ele geçirildi. Gözaltına alınan biri kadın 6 kişi polis aracıyla götürüldü.

 

İnşaat İşçileri Sendikası üyesi 4 kişi gözaltına alındı

Atatürk Kültür Merkezi önünden Taksim Meydanı'na girmek isteyen İnşaat İşçileri Sendikası üyesi 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 kişi, çevik kuvvet minibüsüne alınarak emniyete götürüldü.

Taksim'siz 1 Mayıs için İstanbul hazır

Taksim'de 1 Mayıs'a 4 gözaltı-VİDEO

Beşiktaş'ta Taksim'e doğru yürüyüşe geçen Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP) üyesi bir gruba polis müdahale etti.

Ellerinde büyük bir HKP pankartı ile bayrakları bulunan yaklaşık 20 kişilik grubu polis, Barbaros Bulvarı'nda durdurdu. Polis, çevrelediği gruptakileri tek tek gözaltına aldı.

Gözaltı sırasında eylemcilerin direnmesi üzerine polisle aralarında arbede çıktı. Bunun üzerine polis, biber gazı kullandı.HKP üyeleri yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar gözaltı için hazır tutulan polis minibüsüne üst araması yapılarak bindirildi. Gözaltı aracı daha sonra emniyete hareket etti.

Taksim'e girişler kapatıldı 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Taksim'e çıkan cadde ve sokaklar güvenlik önlemleri nedeniyle sabah saat 06.30 sıralarında yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Taksim Meydanı'nda polis ekipleri  de sabahın ilk saatleriyle birlikte önlem almaya başladı. Taksim'e çıkan sokak ve caddeler bariyerlerle kapatılırken Akrep diye tabir edilen zırhlı polis aracı ve TOMA'lar meydana yerleştirildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Taksim Meydanı'nda polis ekipleri vatandaşları Taksim Meydanı'nı boşaltmaları yönünde uyarılarda bulundu. Meydandaki vatandaşlarda bariyerlerden atlayarak alanı boşalttı. Polis ekipleri Taksim Meydanı'nda görevli basın mensuplarının ise görev kartlarına tek tek bakarak içeri aldığı görüldü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr