Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu zammın kabul edilemez olduğunu belirterek,” Bu zam değil bizimle alay etmek, dalga geçmektir” dedi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi önünde toplanan taksiciler ise, "24 ay sonra sadaka değil, hakkımızı istiyoruz" yazılı dövizler açarak,Büyük Şehir Belediyesi UKOME zammına tepki gösterdi. Kooperatif Başkanı Fahrettin Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine gülünç denilebilecek bir zam yapıldığını öne sürerek, zammın makul seviyeye gelene kadar protestolarını sürdüreceklerini belirterek şöyle konuştu:
“ Şuanda taksimetre ayarı yapmayarak pasif bir eylem yapıyoruz. Aslında çok daha farklı eylemler yapabiliriz. Ama, memleketin durumu ortadayken, böyle bir şeye ortak olmak istemiyoruz. Ancak, yetkililerin de bizi anlamasını istiyoruz. Biz bu konuyu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle defalarca görüştük, ama bizi anlayan olmadı. Bu konuda, Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza sesleniyoruz. Yani hangi kritere göre zammın yapıldığını merak ediyoruz." diye konuştu.

KONFORLU TAŞIMACILIK PARAYLA OLUR

Kooperatiflerinin, Türkiye'nin en iyi, dünyanın sayılı kooperatifleri arasında yer aldığını belirten Can, "Yetkililer bizden kaliteli taşımacılık istiyor. Kalite parayla oluyor. Eğer biz para kazanamazsak, kaliteli insan da burada barındıramayız. Taksiciyi ayağa düşürüyorsunuz, sonra kaliteli taşımacılık istiyorsunuz. 2 yıldır hiç zam alamadık. 2 yıl sonra talip ettiğimiz zam 25. Çünkü en azından tefe-tüfe'ye karşı bizim erimememiz için istemiştik. Ama, maalesef 24 ay sonra bize UKOME'nin verdiği zam yüzde 5. Belediyemizden böyle bir uygulamadan vazgeçmesini ve esnafın mağdur edilmemesini istiyoruz" dedi.

Taksicilerin 2 yılda bir yapmak zorunda oldukları taksimetre kalibrasyon işleminin, protestolarına engel olmayacağını ileri süren Can, kalibrasyon ayarının yapılacağını, ancak, taksimetre zammı ayarını yapmamaya devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr