Geçen hafta yapılan olağan genel kurul ile Diyarbakır Barosu Başkanlığı'na seçilen Ahmet Özmen ve yönetim kurulu üyeleri bugün Yenişehir İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını alarak göreve başladı.

Mazbatalarını alan Baro Başkanı ve yöneticileri daha sonra 28 Kasım 2015 tarihinde merkez Sur İlçesi Dört Ayaklı Minare yanında öldürülen eski Baro Başkanı Tahir Elçi'nin mezarını ziyaret ederek, dua etti. Mezarlık ziyareti ardından Baro Başkanı Ahmet Özmen'in yapacağı açıklamaya, OHAL kararnamesi gerekçe gösterilerek izin verilmedi. Mezarlıktan çıkan Özmen'in yanına gelen polisler, açıklama yapılmasına kesinlikle izin verilmeyeceğini söyledi. Baro Başkanı Özmen, bunun üzerine resmi makamları telefonla arayarak, kısa bir açıklama yapacaklarını belirterek, yardımcı olunmasını istedi. Durumun Valiliğe, daha sonra da Emniyet Müdürlüğü'ne bildirilmesi üzerine yaklaşık yarım saat sonra açıklama yapılmasına izin verildi.

"TAHİR ELÇİ EBEDİ BAŞKANIMIZ"

Diyarbakır Barosu'nun 8-9 Ekim tarihlerinde yapılan olağan genel kurulu sonucunda bugün yönetim kurulu üyeleri ile birlikte seçim kurulundan mazbatalarını almak suretiyle göreve başladıklarını belirten Özmen, şöyle dedi:

"Yönetim kurulumuzun ilk iş, ilk icraat alçakça, haince katledilen ve henüz failleri bulunmayan, arkasındaki karanlık odaklara ulaşılamayan, ölümsüz baro başkanımız, ebediyete kadar Diyarbakır Baro Başkanı olarak kalacak Tahir Elçi'nin mezarını ziyaret etmek oldu. Buraya hem Tahir Elçi'ye, hem kamuoyuna kendisinin bizler için ölümsüz olduğunu, ebediyen başkanımız olarak kalacağını söylemeye geldik. Tahir Elçi'nin bıraktığı mirası, insan hakları, barış, demokrasi ve adalet mücadelesini yükselteceğimize, kendisinin canını verdiği uğurda cansiperane, her birimizin aktif çalışacağını kendisine söylemeye geldik. Tahir Elçi'nin bıraktığı mirası devralmak bizim için büyük bir onur ve gururdur. Aynı zamanda bu mirası sahiplenmek, büyütmek ve daha ileri taşımak her birimizin tarihsel görevi ve sorumluluğudur."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr