İstanbul Kadıköy'de 9 Mayıs 2015 günü kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken öldürülen Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Birleşik Haziran Hareketi üyesi öğretmen Bahadır Grammeşin cinayetine ilişkin davanın görülmesine bugün başlandı. Birleşik Haziran Hareketi'nin çağrısıyla çok sayıda vatandaş, adliye önünde toplanırken, "Unutmayacağız Baho, asla affetmeyeceğiz" yazılı pankart açıldı.

Kartal’daki Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10:00'da başlayan davada Batı Yakası isimli mekânın sahibi Erkan Çınar için kasten öldürme, ruhsatsız silah bulundurma, kasten öldürmeye teşebbüs ve silahla tehdit suçlarından müebbet hapis isteniyor. Cemal Diri, Mert Nikelay, Murat Topraktepe ve Yahya Burak Ataç ise kasten öldürmeye yardım etme ve yaralama suçlarından yargılanıyor.

"ALLAH'A KÜFRETTLER"

Sanıklarının tamamının takım elbise ile katıldığı duruşma, kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasıyla başladı. Grammeşin'i öldürdüğü için müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Erkan Çınar, savunmasında ''Allah'a küfür ettiler'' ifadesini kullandı.

BirGün'ün haberine göre, dört sabıkası bulunan tutuklu sanıklardan Yahya Burak Ataç, mahkeme heyetinin 'sabıkanız var mı?' sorusuna, 'hayır' cevabını verdi.

Duruşmada, sanıkların birbirini suçlayan ifadeleri dikkat çekti. Sanık Murat Topraktepe, "Ben ayırmaya çalıştım, olay yerinden uzaklaştım. Küfür duyunca cebimdeki muşta ile vurdum. "Bahadır'a 3 yumruk attım. Bir bıçak vardı bende 'kavgada kullanılmıştır' dedim. 'Yok edelim' dediler, 'hayır' dedim. Bahadır'ın bacağından kan çıktığını görünce bacağına bende 3 defa muştayla vurdum. Sonra muştayı yaktım. Önce vuranı görmedim demiştim ama bıçaklayan Erkan Çınar'dı. Avukatla haber yolladı. Suçu üstlenin size bakacağım! dedi" şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr